Waarom het dr. Aletta Jacobs College?


Het dr. Aletta Jacobs College is een brede scholengemeenschap. Dit betekent dat je voor alle vormen van regulier onderwijs bij ons terecht kunt: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Je hoeft dus nooit naar een andere school als je naar een andere deelschool gaat.

Bovendien is het fijn dat onze school bij jou in de buurt is en dat je dus niet ver hoeft te reizen! We staan voor kwalitatief goed onderwijs in de gemeente Midden-Groningen.

Natuurlijk kan het zo zijn dat bij aanmelding of later in het onderwijsproces blijkt dat wij niet de beste onderwijsplek voor jou zijn. In dat geval helpen we je bij het zoeken van en contact leggen met een andere school.

Ons onderwijs biedt structuur, maar we willen ook dat er wat te kiezen valt. Dit betekent dat we aan het ontwikkelen zijn dat je niet elk uur van de dag met dezelfde leerlingen in de klas zit of aan hetzelfde vak werkt. Stel je bijvoorbeeld voor dat je heel goed bent in wiskunde: het zou mooi zijn als je dan niet alle uren wiskunde van de lessentabel hoeft te volgen, maar bijvoorbeeld aan Duits kan werken omdat je daar meer aan hebt. Ook kan het zijn dat we je laten kiezen op basis van interesse. Samen met docenten en ouders gaan we je helpen om goed te leren kiezen, zodat je er later het meest aan hebt.

Naast het begeleiden in het vergaren van kennis helpen we je ook je vaardigheden te ontwikkelen. Denk hierbij aan plannen, samenwerken en keuzes maken. Hierdoor leer je zelf hoe je moet leren en kun je dit na het Aletta ook blijven doen, bijvoorbeeld in het vervolgonderwijs of als je aan het werk bent.