Geplaatst op: | Weergaven: 287

Theater Geh@ckt

Samen met de klas hebben wij de voorstelling gehackt bekeken in de spiegelzaal. De voortelling gaat over de zestienjarige Tessa en haar vriendin Leyla. Tessa heeft een vriendje die Mo heet. Hij is wat ouder dan Tessa. Hij koopt voor haar een BH als cadeau. Hij vraagt daarvan een foto. Tessa vind dat niet oké. Leyla zegt dat zij samen wel een mooie foto kunnen maken voor Mo. Leyla is niet blij met een foto die de vader van Tessa van haar op facebook heeft gepost. Hierover krijgen de meiden ruzie. Leyla is heel boos en plaatst de foto van Tessa in haar BH op Instagram. De foto word verspreid door de hele school. Mo maakt het uit omdat Tessa nu een slechte naam heeft. Op het schoolfeest word zij lastig gevallen door drie jongens bij de fietsenstalling. Tessa ziet het helemaal niet meer zitten en belt de politie. Tessa vindt het lastig om haar vriendin te verraden. Ze is helemaal radeloos, maar uiteindelijk red Leyla haar.

De voorstelling is heel heftig en het is heel zielig wat Tessa heeft meegemaakt. Het is een heel dapper verhaal, omdat Tessa uiteindelijk het verhaal aan haar vader verteld. De acteurs spelen het verhaal heel goed. Tessa lijk echt heel boos en verdrietig. Je gelooft het verhaal hierdoor echt. Het schreeuwen was heel eng.

Je leert van deze voorstelling dat je niet blote foto’s moet maken en als je dat doet dat je dat echt voor jezelf moet houden. Anders kunnen mensen dat tegen je gebruiken als je ruzie hebt. Ik heb heel erg meegeleefd met dit verhaal. Ik had bijna een traan.

Manar, B2A

Die man vond ik FA2! Hij speelt verschillende rollen. Dat was grappig, maar sommige scenes waren echt ongemakkelijk.” – Noah

Het was een heel heftig verhaal. In de voorstelling komen dingen voor die ook gebeuren in het echte leven” – Joy

Terug naar vmbo onderbouw
Docenten leren ook (nog)

Docenten leren ook (nog)

Geplaatst op:

Onlangs was uw kind dinsdagmiddag eerder vrij. Alle docenten…

 
Jeugdfonds Sport en Cultuur

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Geplaatst op:

Uw kind wil graag op een sport of op dans- of muziekles? Maa…