Alettadag
Geplaatst op: | Weergaven: 125

Alettadag

Dinsdag 8 maart was het internationale vrouwendag. In de deelschool onderbouw vmbo stonden we uitgebreid stil bij een bijzondere vrouw, Aletta Henriëtte Jacobs, geboren in 1854 te Sappemeer. Als deelschool vinden wij het belangrijk dat de leerlingen van klas 1 weten wie zij was en waarom onze school vernoemd is naar haar. Bovendien zijn er binnenkort gemeenteverkiezingen, zodat we daar een mooie link naar konden leggen. Aletta Jacobs is immers de grondlegger van het vrouwenkiesrecht.

In de mentorlessen van de onderbouw stonden we al eerder stil bij waar dr. Aletta Jacobs voor stond. Als eerste meisje studeren aan de universiteit, de eerste vrouwelijke huisarts en gelijke behandeling voor iedereen. Voor de leerlingen was er een gevarieerd programma aan workshops op 8 maart: zo konden ze medicijnen maken en een portrettengalerij van allerlei beroemde vrouwen in de geschiedenis, een borstbeeld of een tijdlijn of een fotoreportage van plaatsen in Sappemeer die herinneren aan Aletta Jacobs. Ook kon men een Aletta Escape Room ontwerpen of een Gymles uit de tijd van Aletta volgen. En er werden hapjes en drankjes gemaakt uit de tijd van Aletta Jacobs, zoals vruchtenbowl en arretjescake.

De leerlingen zijn zich op allerlei manieren bewust geworden van het feit welke grote rol Aletta heeft gespeeld in de geschiedenis. Zelfs voor de tijd waarin wij nu leven. Denk alleen maar aan het feit dat het heel normaal is dat meisjes onderwijs volgen en mogen stemmen als ze 18 zijn.

We zijn trots dat onze school de naam van Aletta Jacobs draagt.

 

Terug naar vmbo onderbouw

Foto's

Bekijk ook

dr SCoolArt

dr SCoolArt

Geplaatst op:

Drie keer per jaar organiseren we binnen de deelschool VMBO …

 
Restaurant in school

Restaurant in school

Geplaatst op:

De afgelopen weken zijn onze tweede klassers druk in de weer…

 
Informatieavond bureau Halt

Informatieavond bureau Halt

Geplaatst op:

Op woensdag 1 juni 2022 bieden wij vanuit school een voorlic…