Speeddaten op school
Geplaatst op: | Weergaven: 255

Speeddaten op school

Op 9 maart organiseerde het docententeam vmbo bovenbouw voor de tweede keer een speeddate event. Tijdens dit event werden er dates geregeld tussen professionals uit verschillende beroepsgroepen en leerlingen uit vmbo-3. De derdeklassers werden dus in contact gebracht met mensen die daadwerkelijk het beroep uitoefenen. Hoe goed de docenten van het Aletta ook een beeld kunnen schetsen van het beroepenveld, als de leerlingen in gesprek gaan met iemand die het beroep daadwerkelijk dagelijks uitoefent is dit vele malen krachtiger.

En zo stond er woensdagmorgen in plaats van de docent bijvoorbeeld een politieagent, een brandweerman, een kapper, een danser, een ambulancechauffeur, een verpleegkundige, een horecamedewerker, een automonteur/verkoper, een schilder of een installateur voor de klas. Ook over de verschillende banen bij defensie werd voorlichting gegeven.

De sprekers vertelden vol passie en trots over hun beroep en ervaringen. Ook deelden zij met de leerlingen wat voor studie en loopbaantraject zij hadden afgelegd. Bij iedere date ontstonden er unieke vraaggesprekken tussen leerlingen en spreker waardoor de speeddates razendsnel voorbijvlogen.

De leerlingen waren erg geïnteresseerd in de persoonlijke ervaringen van de professionals. Enthousiast gemaakt voor bepaalde beroepen, gaan de derdeklassers zich daar nu verder in verdiepen. De professionals gingen veelal met een lach op het gezicht weer huiswaarts. Vaak als gevolg van de originele vragen van hun datepartners op 9 maart.

 

 

Terug naar vmbo bovenbouw

Bekijk ook

Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3

 
Hoera!

Hoera!

Geplaatst op:

Woensdag 15 juni was een spannende dag voor de examenleerlin…

 
Walking Lunch

Walking Lunch

Geplaatst op:

We hadden bezoek van mensen die met veel inzet - in het kade…