Speeddate op school
Geplaatst op: | Weergaven: 128

Speeddate op school

Welke vervolgopleiding kies ik eigenlijk?

Na het succes van vorig jaar organiseert het team bovenbouw vmbo ook nu weer een speeddate tussen professionals uit de beroepspraktijk en leerlingen van de derde klas vmbo. 

De derdeklassers gaan op 9 maart in drie rondes kort in gesprek met iemand die het beroep uitoefent waarin zij interesse hebben, zoals brandweerman, kapster, administratief medewerker, veehouder, enzovoorts. In een eerder stadium is via een enquête onderzoek gedaan met welke professionals de leerlingen graag in contact willen komen. Dit cursusjaar zullen er daarom een aantal nieuwe sprekers zijn, maar ook doen we weer een beroep op sprekers die vorig jaar al deelnamen aan de speeddate met onze leerlingen.

Zo heeft Covid ons ook voordelen gebracht en op het gebied van (online) voorlichting meer kansen en mogelijkheden geboden. Doordat de digitale kanalen makkelijk(er) te vinden zijn is het bestand aan sprekers ook groter. En waar eerder tijd soms een belemmerende factor was - o.a. reistijd en vrij nemen - kan een spreker een online speeddate tussen de eigen werkzaamheden plannen.

Mede dankzij de meewerkende professionals krijgen deze vmbo-leerlingen een beter beeld van de beroepspraktijk en kunnen daardoor ook direct vragen stellen waarop hun docenten soms niet meteen een antwoord paraat hebben.

De ervaring van vorig jaar heeft geleerd dat leerlingen na de speeddate extra gemotiveerd c.q. geïnspireerd zijn. Deze bijdrage van de professionals m.b.t. het verruimen van de blik op de toekomst door de derdeklassers lijkt in eerste instantie klein, maar het effect is groot. 

Daarom dank alvast aan de 21 professionals die woensdag a.s. soms online en soms op school met onze leerlingen gaan daten.

Terug naar vmbo bovenbouw
Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3

 
Hoera!

Hoera!

Geplaatst op:

Woensdag 15 juni was een spannende dag voor de examenleerlin…