Racen op waterstof
Geplaatst op: | Weergaven: 30

Racen op waterstof

Een aantal docenten en leerlingen PIE bezocht op uitnodiging van het Alfa College vrijdag 13 mei de Horizon Grand Prix in de ijshal van Sportcentrum Kardinge om er kennis te maken met waterstof en alles wat daaromheen gebeurt.

Met de Hydrogen Grand Prix - een race met RC-auto’s op waterstof - is een evenement dat in twaalf landen wordt georganiseerd.  Studenten leren om hun eigen RC-auto (zie foto) te ontwerpen, bouwen en deze te testen tijdens een race van vier uur.

Van de ontwerpfase tot het onderhouden en repareren van hun auto gedurende de Grand Prix, studenten hebben controle over elke stap van het proces.

In het kort: Je krijgt 2 accu's en 16 kleine tankjes met waterstof waar je een 6 uur durende race mee moet rijden. Het is natuurlijk de uitdaging om zo zuinig mogelijk te rijden en dus zo weinig mogelijk waterstof te verbruiken. Zie hier het filmpje dat gemaakt is tijdens het NK in Kardinge.

De focus lag voor onze PIE-leerlingen niet alleen op de race. Er was daaromheen ook van alles te doen, zo waren er in de ijshal diverse stands waar leerlingen konden kijken en ontdekken wat je allemaal kunt doen met waterstof als energiebron.

 

 

Terug naar vmbo bovenbouw

Foto's

Bekijk ook

Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3

 
Hoera!

Hoera!

Geplaatst op:

Woensdag 15 juni was een spannende dag voor de examenleerlin…

 
Walking Lunch

Walking Lunch

Geplaatst op:

We hadden bezoek van mensen die met veel inzet - in het kade…