Excursie NME
Geplaatst op: | Weergaven: 44

Excursie NME

De derdejaars Groen gingen op excursie naar de locatie van Natuur- en Milieu Educatie Hoogezand (NME) in het Gorechtpark. Daar kregen ze een rondleiding door de verschillende thematuinen. 

a.Thematuin vogels: 
Met veel schuilgelegenheid voor de vogels en nestelplekken, besdragende struiken, insectenlokkende bloemen en een poeltje (vol leuke groene kikkertjes - zie foto) om te drinken en te badderen.
b.Thematuin vlinders:
Hier zijn bloemen geplant die vlinders lokken. De bloemen bloeien achter elkaar aan, zodat vlinders zoveel mogelijk de zomer over daar kunnen blijven. Voor de overwintering staan er insectenhotels.
c).De boomgaard:
Hier staan verschillende fruitrassen waar al voorzichtig de eerste kleine appeltjes aan groeien, Het materiaal wat vrijkomt uit de tuin (bijvoorbeeld een omgezaagde boom of takken) wordt gebruikt om stoelen, tafels en speeltoestellen van te maken of versnipperd als bodembedekking voor de paden. Duurzaam en recyclen.
d)De moestuin:
Die is keurig aangelegd in vakken. Hier wordt uileg gegeven over vruchtwisseling en het belang daarvan. Uitleg over de verschillende planten die er staan en de wijze waarop ze geteeld worden (met stokken, in rijen of op ruggen).

Terug naar vmbo bovenbouw
Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3

 
Hoera!

Hoera!

Geplaatst op:

Woensdag 15 juni was een spannende dag voor de examenleerlin…