Leerlingen openen Aletta Jacobs wandeling
Geplaatst op: | Weergaven: 139

Leerlingen openen Aletta Jacobs wandeling

Lancering 'In de voetsporen van Aletta Jacobs' 

Op 10 mei was de opening van de wandelroute “In de voetsporen van Aletta Jacobs” te Sappemeer. Deze opening vond plaats op de hoek van de kruising van de Winkelhoek en de Noorderstraat. Tijdens deze opening werd er door burgemeester Adriaan Hoogendoorn, kinderburgemeester Lieke Kruijer, stripmaker Barbara Stok en een aantal pro-leerlingen van het Aletta een lint doorgeknipt. Daarmee werd de wandelroute officieel gelanceerd.

De tekeningen van Angelo, Charlotte, David, Emirhan, Joël, Lindsey, Nazira, Nils, Virgil en Yealicia zijn vanaf nu te bewonderen op het grote doek.
 

De route loopt over de Noorderstraat in Sappemeer. Het startpunt is bij de Historische Scheepswerf Wolthuis en loopt dan door naar het Bontehuis aan de Hoofdstraat, de langere route gaat via het station en de Aletta Jacobsstraat. Klik hier voor info over de wandelroute

'In de voetsporen van Aletta Jacobs'
Ze was de eerste Nederlandse vrouw die ging studeren aan de universiteit, de eerste vrouwelijke arts en de eerste vrouw die promoveert. Daarnaast heeft ze ervoor gezorgd dat vanaf 1922 ook vrouwen naar de stembus mochten. Hoewel haar naam over de hele wereld bekend is, begon haar verhaal hier dichtbij, namelijk in Sappemeer. De wandelroute ‘In de voetsporen van Aletta Jacobs’ leidt je o.a. langs Jacobs haar geboortehuis, de plek waar ze opgroeide en waar ze naar school ging. Deze wandelroute is onderdeel van 'Hart voor Midden-Groningen' project 'Midden-Groningen op de kaart'.
 

 

 
 

Terug naar Praktijkonderwijs

Bekijk ook

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar

Geplaatst op:

De zomervakantie is bijna voorbij. We zien de leerlingen ter…

 
 
Plantjesmarkt pro

Plantjesmarkt pro

Geplaatst op:

Weer zo’n mooi geslaagd project van de afdeling prakti…