Serie 'Dat is er 1 van 't Aletta'
Geplaatst op: | Weergaven: 375

Serie 'Dat is er 1 van 't Aletta'

Op onze hoofdpagina staat onder de noemer ‘Dat is er 1 van ’t Aletta’ sinds kort een soort wall of fame, daarin opgenomen oud-leerling Leon Ackermann van het praktijkonderwijs. Hij behaalde in 2018 zijn diploma op onze afdeling.

Leon is een topper in het Nederlandse virtuele racecircuit. Hij dwong de afgelopen jaren tijdens internationale wedstrijden groot respect af. Leon doet nu de mbo-opleiding Logistiek Medewerker en werkt bij DuoVorm, het bedrijf dat is opgericht door twee oud-docenten van het Aletta. Hierna wil hij doorstromen naar de mbo-opleiding Logistiek Teamleider. Beide BBL-opleidingen.

Mooi om te zien dat Leon ambitie heeft om door te stromen. Zijn focus en doorzettingsvermogen hebben ook vruchten afgeworpen in zijn sport.


VIRTUAL RACING

Zesde van Europa:

Toen hij 18 jaar was nam hij in Spanje op het Catalunya circuit (Nissan GT Sport cup) deel aan een event waarbij hij tegen de top-50 van Europa moest racen. Hij eindigde toen als zesde. [Simulator game Granturismo Sport Ps4]

FIA Motorsport Game 2019:

Leon won in 2019 de voorrondes in het Rotterdam Ahoy waar hij tegen de snelste zes van Nederland moest racen op de simulator game (Granturismo Sport) Ps4. Hij ging naar de finale in Italië waar hij zich als vertegenwoordiger van ons land met de besten van de wereld moest meten. Tom Coronel was er captain van het Nederlandse team. Hij eindigde in Rome op de negende plek. Leon: “Ik maakte een fout in de finale, waardoor mijn auto naast de baan kwam. Daar baalde ik gigantisch van, maar kon er niks meer aan doen. Anders was een podiumplaats zeker haalbaar geweest.”

Coronajaar 2021:

Tijdens de coronacrisis schreef Leon zich in voor een grote Nederlandse online competitie van KNAF (Knac Nederlandse Auto Federatie) en ging trainen voor het kampioenschap om zich te kunnen meten met de snelsten van Nederland. De deelname aan de online competitie kon gewoon vanuit huis. Ook nu werd hij Nederlands kampioen. De pers kreeg er lucht van en Leon werd geïnterviewd door diverse kranten en RTV Noord maakte een reportage.

Esports team:

Leon maakt deel uit van het Esports team [TENTFS sim racing club academy] gevestigd in Spanje, met talenten van over de hele wereld. Het trainen op de simulator doet Leon niet alleen, maar met teamgenoten: pitstop strategie, juiste bandenkeuze, de beste autokeuze, enzovoorts. Leon: "Het is net als bij het echte racen, alles moet kloppen en alles moet volgens plan gaan. Mijn teamgenoten en ik delen dezelfde passie."

 

Terug naar Praktijkonderwijs

Bekijk ook

Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Elk jaar komt de bekende schrijfster Maren Stoffels bij ons …

 
Ik wil lasser worden!

Ik wil lasser worden!

Geplaatst op:

Melannie, onze vijfdejaars leerling pro, was deze week veelv…

 
Kampioenen

Kampioenen

Geplaatst op:

Onlangs vond in Veendam de regionale sportdag voor pro-sch…