Regionale zwemwedstrijd
Geplaatst op: | Weergaven: 311

Regionale zwemwedstrijd

Het was heel normaal om jaarlijks op de site te schrijven; het door ons georganiseerde regionale zwemtoernooi heeft vandaag plaatsgevonden en de winnaar is ……….! Corona was de afgelopen jaren echter spelbreker.

Maar dit schooljaar kunnen en mogen we gelukkig weer zonder beperkingen sportdagen organiseren. Dus stond deze maand ook de regionale zwemsportdag voor eerstejaars leerlingen praktijkonderwijs weer op het programma. Een initiatief van onze school, waar naast onze leerlingen ook jaarlijks de leerlingen van de scholen voor praktijkonderwijs uit Stadskanaal, Veendam en Winschoten meedoen. Op het programma in Sportcentrum De Kalkwijck donderdag 10 november diverse estafette oefeningen, waarbij sportmateriaal naar de overkant gebracht moet worden. Veel inspanning, maar vooral ook veel samenwerking wordt van de deelnemers gevraagd. Oefeningen die veel energie vragen: matraces in het diepe bad, races met dienbladen of met duikringen aan de slag in het ondiepe bad. En dan nog de finale oefening, waarbij de zes snelste zwemmers per school tegen elkaar moeten ‘racen’. Aangemoedigd door het publiek op de tribune.

Dit jaar werd die afsluitende oefening met afstand gewonnen door onze leerlingen in een hele scherpe tijd. Maar de punten van alle onderdelen bij elkaar opgeteld, bleek toch Winkler Prins iets sterker dan het Aletta. En dus ging de kampioensbeker mee naar Veendam.

Voor ons als organiserende school is het altijd weer leuk om de leerlingen van pro-scholen uit de regio te ontvangen. Natuurlijk staat sportiviteit tijdens de wedstrijd voorop, maar ook de gezelligheid en de onderlinge contacten zijn een belangrijk onderdeel c.q. doel.

Terug naar Praktijkonderwijs
Groen moet je doen!

Groen moet je doen!

Geplaatst op:

Het harde werken door de leerlingen van het praktijkonderw…

 
Geslaagd voor het heftruck examen

Geslaagd voor het heftruck examen

Geplaatst op:

In de afgelopen periode namen negen pro-leerlingen deel aan …