Projectweek
Geplaatst op: | Weergaven: 188

Projectweek

Maandag 2 oktober start de schoolbrede projectweek Wat doe jij in je vrije tijd?, de week van preventie en veiligheid’. Een week vol bijzondere en leerzame activiteiten voor al onze leerlingen*. Ook de ouders van de leerlingen worden erbij betrokken. We organiseren de projectweek in samenwerking met de gemeente en diverse instanties. 

We zien het als gezamenlijke opdracht dat al onze leerlingen een passend diploma behalen of een juiste route inslaan: voor het leven, een vervolgstudie en/of een (toekomstige) baan. Hoe zij leren aan het roer te staan van hun leven, op school en buiten school.

Bij de officiële opening van de projectweek zal burgemeester Adriaan Hoogendoorn dan ook aanwezig zijn. Hij zal op het schoolplein samen met een delegatie leerlingen en onze bestuurder/algemeen directeur a.i. Willeke Doornbos een speciale vlag hijsen.

De ouders van onze leerlingen worden uitgenodigd om aanwezig te zijn op woensdagavond 4 oktober in de theaterzaal van de locatie LvdS 4, waar medewerkers van HALT en Jongerenwerk+ een voorlichting komen geven. De nadruk ligt hierbij op het welzijn van onze leerlingen. Een delegatie van de gemeente komt tijdens de ouderavond vertellen wat er rond dit thema in Midden-Groningen beschikbaar is voor ouders en leerlingen. 

Zoals gezegd staat het project in het teken van de samenwerking met verschillende partners om doelen te bereiken. De gehele week zullen er voor de klassen op het Aletta dan ook activiteiten rondom het genoemde thema plaatsvinden. Denk hierbij een aan een bezoek aan het jongerencentrum Amovement, een bijbanen minimarkt of een voorlichting van bureau HALT. Jongerenwerk+ komt langs en gaat met leerlingen in gesprek over de straatcultuur en sportinstructeur/bokser Maurus Paulus komt vier dagen naar het Aletta om boksles te geven aan de tweedeklassers. Hij wil vooral vanuit zijn ervaring vertellen hoe het boksen hem heeft geholpen zijn leefpatroon te veranderen en zijn doelen te bereiken. Het doel van deze workshop is leerlingen weerbaar(der) maken. Daarnaast zal er komende week vanuit de politie een mobiele escaperoom cybercrime aanwezig zijn.

Hiermee hopen we een krachtige bijdrage te leveren aan een plezierige en zinvolle vrijetijdsbesteding voor alle leerlingen. 

 

[Op de foto onze leerlingen uit klas 2 pro tijdens de workshop boksen]

 

Over Maurus Paulus (foto):
Maurus heeft na het behalen van zijn vmbo-opleiding op het Aletta zijn mbo-diploma Sport en Bewegen gehaald op het Alfacollege en werkt nu als personal trainer en sportinstructeur. Maurus is eigenaar van Stay Fit Personal Training. Op jonge leeftijd was hij al in de sportschool te vinden. Niet omdat hij de sterkste wou zijn of spierballen wilde kweken, maar omdat hij als tiener kampte met uitzonderlijk overgewicht. In de leeftijd van 12 jaar woog hij namelijk al 135 kilo. Dat maakte hem niet tot een gelukkig mens en hij besloot zijn leven/leefpatroon te veranderen. Dat deed hij o.a. door fanatiek te gaan sporten en zich daarnaast mentaal te ontwikkelen. In 2015 startte zijn boksavontuur en nu behoort Maurus tot de bokselite van Nederland.

Terug naar Praktijkonderwijs
Gouden Handen Award

Gouden Handen Award

Geplaatst op:

Uitgereikt tijdens bouwwedstrijd SSPB

 
Zwemmen voor de beker en voor de fun

Zwemmen voor de beker en voor de fun

Geplaatst op:

Regionale zwemwedstrijd pro-scholen