Excursie Rijksmuseum
Geplaatst op: | Weergaven: 386

Excursie Rijksmuseum

Donderdag 6 oktober zijn we met de fase 2 en 3 leerlingen van onze deelschool op excursie geweest naar Amsterdam. De leerlingen kregen de opdracht om er zes foto’s te maken van dingen die zij interessant of bijzonder vonden; drie foto’s gemaakt in de hoofdstad en drie foto’s in het Rijksmuseum dat ook werd bezocht. Terug op school worden de foto’s gebruikt voor een verslag van deze excursie. Het verslag komt vervolgens in hun examenportfolio.

Vanaf het Museumplein zijn leerlingen en begeleidende docenten naar de Dam gelopen. Daar aangekomen kregen ze ruim een uur de tijd om in groepjes de stad te verkennen. Vervolgens weer samen terug naar het Rijksmuseum, waar de leerlingen onder leiding van een museumgids een rondleiding kregen. Natuurlijk is het wereldberoemde meesterwerk De Nachtwacht van Rembrandt er ook uitgebreid bekeken. 

We kijken terug op een geslaagde excursie: mooi weer, een vlotte heen- en terugreis, gezellige leerlingen en een leerzame rondleiding en leuke opdrachten in het Rijksmuseum. 

Terug naar Praktijkonderwijs

Foto's

Bekijk ook

Zwemmen voor de beker en voor de fun

Zwemmen voor de beker en voor de fun

Geplaatst op:

Regionale zwemwedstrijd pro-scholen 

 
Projectweek

Projectweek

Geplaatst op:

Maandag 2 oktober start de schoolbrede projectweek ‘Wa…

 
Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar

Geplaatst op:

De zomervakantie is bijna voorbij. We zien de leerlingen ter…