100% geslaagd
Geplaatst op: | Weergaven: 449

100% geslaagd

Negen leerlingen van het praktijkonderwijs hebben onlangs de VCA-opleiding gedaan en kregen deze week de uitslag. Een VCA-diploma - een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken - is een must voor veel bedrijven.

Passie in Techniek
Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door PIT, een samenwerkingsverband in het kader van sterk techniekonderwijs tussen het Aletta, Winkler Prins en het regionale bedrijfsleven. De VCA-cursus wordt dan ook gegeven door een van de samenwerkingspartners van PIT, namelijk HOC Opleiding & Training uit Tynaarlo.

Gezamenlijk resultaat
De tiendaagse cursus wordt op school gegeven door instructeur Lineke Heuvelman van HOC, de leerlingen blijven dus in hun vertrouwde omgeving. Daarnaast moeten ze 's middags thuis aan de zelfstudie en huiswerk maken. De cursus VCA is best pittig voor leerlingen van het praktijkonderwijs, daarom werd er vooraf een bijeenkomst op school gehouden waarin de leerlingen werden voorgelicht en de ouders nuttige tips kregen hoe hun kind te begeleiden. Ook tijdens de cursusperiode was er vanuit PIT veelvuldig persoonlijk contact met de ouders en uiteraard met de leerlingen. En deze opzet werkt, want alle negen kandidaten zijn geslaagd voor deze opleiding op mbo-2/3 niveau en mochten tijdens een feestelijke happening op 12 april hun diploma in ontvangst nemen. Wij feliciteren John, Dennis, Redouane, Wesley, Jullius, Chris, Jesper, Colin en Michano (de laatste staat niet op de foto) van harte met het behalen van dit prachtige resultaat.

Ouder-Kind-Leren
Bijzonder aan dit traject is dus het ouder-kind-leren. Niet alleen werd er qua begeleiding thuis een beroep op de ouders gedaan, ook bestond de mogelijkheid voor de ouders van de negen jongens om zelf deel te nemen aan de cursus. Daar werd door twee ouders gehoor aan gegeven en ook met goed gevolg: een slaagde voor het examen VCA-VOL (voor leidinggevenden) en de ander voor VCA-Basis. Wij feliciteren meneer Kammenga en mevrouw Smulders ook van harte.

 

Lees ook het bericht in De Regiokrant en volg de berichtgeving op de facebookpagina van Passie in Techniek.

 

Terug naar Praktijkonderwijs

Bekijk ook

Kampioenen

Kampioenen

Geplaatst op:

Onlangs vond in Veendam de regionale sportdag voor pro-sch…

 
Groen moet je doen!

Groen moet je doen!

Geplaatst op:

Het harde werken door de leerlingen van het praktijkonderw…

 
Geslaagd voor het heftruck examen

Geslaagd voor het heftruck examen

Geplaatst op:

In de afgelopen periode namen negen pro-leerlingen deel aan …