Vertrek teamleider mavo
Geplaatst op: | Weergaven: 420

Vertrek teamleider mavo


Volgende stap


Ruim elf jaar teamleider op het Aletta. Aardige collega’s, leuke leerlingen, een school met een naam die ertoe doet, in een gemeente met de hele wereld in zich. Van dit alles had ik geen weet gehad als ik niet op het Aletta terecht was gekomen.

De ontwikkelingen stonden afgelopen jaren geen moment stil. Aanvankelijk een deelschool met onderbouwklassen, daarna een volledige mavo. Eerst de brede trap op naar de eerste etage, in de jaren daarna rechtsaf, ook naar de eerste. Een jaar Erasmusweg in het Rehoboth-gebouw en - met veel meer leerlingen - weer terug naar het Aletta, nu op de eerste én tweede etage. Afgelopen zomer de verbouwing van onze deelschool. Wat is het mooi geworden!

Waardevoller dan een gebouw is echter het mogen werken met betrokken collega’s en leuke leerlingen, om met hen van alles mee te maken: grappige en blije momenten, maar ook verdrietige en onhandige.

Per 1 januari stop ik met mijn werk als teamleider, maar ik blijf op het Aletta. Meer tijd kunnen besteden aan thuis en dingen buiten het werk is daarvoor de drijfveer. Ik zal missen wat ik achter me laat en heb zin in wat komt: leerlingen die het Nederlands als tweede taal hebben.

Onlangs kwam ik tegen dat ‘het geheugen bepaalt of iets mooi of waardevol is’ en zo ervaar ik dat ook. Mijn geheugen bevat tal van goede herinneringen. Dat is iets om te koesteren.

 

Els Venema

 

Terug naar mavo
Hoera geslaagd!

Hoera geslaagd!

Geplaatst op:

Donderdag 9 juni was de spanning om te snijden in vele huisk…

 
Achter de schermen

Achter de schermen

Geplaatst op:

Afgelopen week zijn de derdeklassers mavo naar Theater de Ma…