Leerlingen mavo 1 bezoeken Wildlands
Geplaatst op: | Weergaven: 215

Leerlingen mavo 1 bezoeken Wildlands

Met aandacht naar dieren kijken, dat deden de leerlingen uit mavo één dinsdag 14 juni in Wildlands Adventure Zoo. Voor het vak biologie kregen de leerlingen de opdracht om een dier in het park te observeren.

Tijdens de lessen biologie bereidden de leerlingen de observatie voor. Ze formuleerden een onderzoeksvraag en zochten informatie op over het dier. Eenmaal in het park gingen de leerlingen bij de verschillende verblijven zitten om hun gedrag aandachtig te observeren. Dit noteerden ze, zodat de verzamelde informatie aankomende week tijdens de lessen uitgewerkt kan worden in een verslag.

Halverwege de dag mochten de leerlingen in verschillende groepen een kijkje nemen achter de schermen. Een groep kreeg een rondleiding door de keuken van de dierentuin waar het eten van de dieren wordt bereid. In de dieetkeuken werd duidelijk wat ieder dier te eten krijgt. De maaltijden worden door specialisten afgestemd op wat de dieren in het wild eten. In de grote koelcellen ligt alles klaar om voor te bereiden; van bloemkolen, watermeloenen, makrelen tot runderharten.

Ook was er een groep die bij het nijlpaardenverblijf mocht kijken en er ging een groep naar de stallen van de Savanne dieren. Deze laatste groep had erg veel mazzel, omdat er de nacht daarvoor net een zebra veulen was geboren en die mochten ze bekijken. Naast de zebra’s stond een grote neushoorn. De leerlingen vonden het erg indrukwekkend om het beest van zo dichtbij te kunnen zien.

Na de observaties en rondleidingen konden de leerlingen het park in om de andere dieren te bekijken. Aan het einde van de middag gingen de leerlingen moe maar voldaan weer richting school.

Terug naar mavo

Bekijk ook

Kennismaking met de mavo

Kennismaking met de mavo

Geplaatst op:

Dinsdag 8 november was de eerste mogelijkheid voor kinderen …

 
Goed doel

Goed doel

Geplaatst op:

Een cheque voor (bloed)onderzoek

 
(Song)writer in de klas

(Song)writer in de klas

Geplaatst op:

Muzikant, singer-songwriter, Grunneger Troebadoer. Allemaal …