Hoera geslaagd!
Geplaatst op: | Weergaven: 242

Hoera geslaagd!

Donderdag 9 juni was de spanning om te snijden in vele huiskamers in Midden-Groningen, het was namelijk de dag van de examenuitslag eerste tijdvak mavo, havo en vwo. 

Wout Zilverberg, onderwijsdirecteur van het dr. Aletta Jacobs College, zegt: “Het was zeker een spannende dag. In de eerste plaats voor onze examenkandidaten en hun ouders, maar ook voor onze docenten. Hoe hebben de leerlingen het dit jaar bij het centraal examen gedaan? Want let wel, zij zijn bijna hun gehele bovenbouwtijd en dus hun schoolexamenperiode, in uitzonderlijke (Covid-)omstandigheden naar school geweest. Of juist hele periodes niet naar school geweest.” 

“Maar we kunnen heel tevreden zijn”, zegt Zilverberg. “Ze hebben het geweldig gedaan onder deze moeilijke omstandigheden. Dat heeft nu al geleid tot goede slagingspercentages, die ongetwijfeld beter gaan worden na het tweede tijdvak. Examenleerlingen kunnen dit jaar namelijk op alle niveaus hun examen verdelen over twee periodes.” 

De mentoren van de mavo stapten die middag in hun versierde auto's om de geslaagden van hun afdeling thuis te bezoeken. Zo bezocht Didy Vos mentor-leerling Demir en liet hem weten dat hij als enige kandidaat van de mavo (in het eerste tijdvak) cum laude is geslaagd. En dat voor maar liefst 3 profielen (Techniek, Economie en Groen). Zijn geschiedenisdocent Michiel Broekema is bijzonder trots op hem, want Demir haalde maar liefst een 9,9 voor geschiedenis. De laatste geslaagde kandidaat die mevrouw Vos bezocht was Stian en dat had een reden. Stian deed aan het begin van het schooljaar de belofte aan haar: als hij zou slagen zou ze zijn haar mogen millimeteren. De klasgenoten dachten dat hij blufte. De wiskundedocente kwam dus niet alleen met de cijferlijst en wimpel naar hem toe, maar zij bracht ook de tondeuse mee. En Stian hield woord, het haar ging eraf. Broer Mads – geslaagd voor zijn vwo-diploma - keek goedkeurend toe. 

Het goede resultaat van bovengenoemde afdelingen was zichtbaar in heel Midden-Groningen: veel roze ‘geslaagd-posters’ voor de ramen en Aletta-wimpels in de vlaggenmast. 

We feliciteren de geslaagden en wensen de kandidaten die examen tweede tijdvak afleggen veel succes!

  

Terug naar mavo

Bekijk ook

Kennismaking met de mavo

Kennismaking met de mavo

Geplaatst op:

Dinsdag 8 november was de eerste mogelijkheid voor kinderen …

 
Goed doel

Goed doel

Geplaatst op:

Een cheque voor (bloed)onderzoek

 
(Song)writer in de klas

(Song)writer in de klas

Geplaatst op:

Muzikant, singer-songwriter, Grunneger Troebadoer. Allemaal …