Goede start voor leerjaar 1!
Geplaatst op: | Weergaven: 151

Goede start voor leerjaar 1!

De start van het nieuwe jaar begon voor de brugklassers van de mavo goed. De twee klassen gingen woensdag 31 augustus en donderdag 01 september op brugklaskamp in Noordlaren.

De leerlingen verzamelden op de fiets bij school om vervolgens naar het Gorechtpark te fietsen voor een spel. De klassen speelden kick & run tegen elkaar. MH1A ging er met de winst vandoor.


Vervolgens fietsten de leerlingen naar het strand van Meerwijck. Daar speelden ze spellen waarbij samenwerken erg belangrijk was. Zo moesten ze touwtrekken, een emmer met water met vier man boven hun hoofd verplaatsen en een bal verplaatsen met stokken. Toen de leerlingen klaar waren, was er tijd om even te lunchen en uit te rusten en genieten van het lekkere weer op het strand.


Na de lunch stapten de leerlingen weer op de fiets richting Noordlaren. Bij aankomst werden de tenten verdeeld en konden de leerlingen het terrein gaan verkennen. In de middag speelden de leerlingen levend Stratego tegen elkaar in het bos.


Al snel was het tijd voor het avondeten en aten de leerlingen gezellig aan grote tafels bij de tenten. Het toetje werd een wedstrijd. Wie kan het toetje het snelst opeten zonder handen? De leerlingen waren erg creatief hoe ze zo snel mogelijk konden eten.


In de avond hebben de leerlingen een spel gedaan in het bos. Ze maakten een wandeling in het donker en moesten daar lastige vragen beantwoorden. Als verassing verscheen de kampleiding een paar keer in het bos in griezelige kostuums. De wandeling werd daardoor iets spannender dan verwacht!


Na een nachtje slapen, ruimden de leerlingen hun spullen weer op en gingen ze ontbijten. Vervolgens sprongen ze weer op de fiets om als afsluiting te zwemmen in Kalkwijck. Het was een fantastische kennismaking en een goede start van het schooljaar!

Terug naar mavo

Bekijk ook

Kennismaking met de mavo

Kennismaking met de mavo

Geplaatst op:

Dinsdag 8 november was de eerste mogelijkheid voor kinderen …

 
Goed doel

Goed doel

Geplaatst op:

Een cheque voor (bloed)onderzoek

 
(Song)writer in de klas

(Song)writer in de klas

Geplaatst op:

Muzikant, singer-songwriter, Grunneger Troebadoer. Allemaal …