Open Huis


De basisschoolleerlingen uit groep 8 oriënteren zich in deze periode samen met hun ouders op de vervolgstap: voor welke school voor voortgezet onderwijs kiezen we en voor welke deelschool?

Op het dr. Aletta Jacobs College organiseren we daarom op dinsdagavond 16 januari 2024 een Open Huis. De leerlingen uit groep 7 en 8 + ouders zijn dan van harte welkom om tussen 18.30 en 20.30 uur te ontdekken waar het Aletta voor staat. Ze mogen een kijkje komen nemen in onze school en in de verschillende deelscholen: de locatie Laan van de Sport 4 met de deelscholen vmbo, mavo, havo/vwo (atheneum en gymnasium) en de locatie Laan van de Sport 6 met de deelschool praktijkonderwijs.

Er wordt deze avond niet alleen uitleg gegeven over het onderwijs in de verschillende deelscholen, er is veel meer te zien en te doen voor de bezoekers. Een greep uit het aanbod: zelf je kunstwerk maken in het kunstencentrum, meezingen of meespelen in het muzieklokaal, acrobatische toeren uithalen bij Aletta Sportief tijdens Free Running. Je kennis en vaardigheden testen bij allerlei vakken in de deelscholen en daarmee leuke prijsjes winnen. Proefjes doen bij vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde. Je laten inspireren door de presentaties in het gymnasiumlokaal. Technische vaardigheden testen in de praktijkruimten van techniek en leren drone vliegen. Lekkere hapjes maken in het kooklokaal. Je eigen boeket samenstellen bij Groen. Ook wordt er informatie verstrekt over het brugklaskamp, de survivaltocht in de Ardennen en over stedenreizen en internationale uitwisselingen. En nog veel meer...

 

  • Wilt u alvast een virtueel kijkje nemen in de school? Klik hier om naar de virtuele tour te gaan.
  • Wilt u meer weten over onze deelscholen?

- Klik hier voor de deelschool praktijkonderwijs

- Klik hier voor de deelschool vmbo

- Klik hier voor de deelschool mavo

- Klik hier voor de deelschool havo/vwo

 

Terugkijken op het Open Huis
(In 2022 online in verband met veiligheidsmaatregelen corona-pandemie)

Op dinsdag 17 januari 2022 heeft een livestream plaatsgevonden waarin leerlingen (en hun ouders) vragen konden stellen aan leerlingen en docenten van onze school. De livestream is onderaan deze pagina of via deze link terug te kijken.