Naar het Groninger Forum en het Groninger Museum!
Geplaatst op: | Weergaven: 248

Naar het Groninger Forum en het Groninger Museum!

Deze week stond voor onze deelschool in het teken van de schoolexcursies. De eerste klassen gingen in het kader van de Dr. Scool Art-cultuurdagen naar Groningen.

Op het programma stond het Groninger Forum, een prachtig en bijzonder gebouw dat trots uittorent boven het centrum van de stad. Daar kregen onze leerlingen een rondleiding over de verschillende verdiepingen, van kelder tot het spectaculaire uitzichtspunt, terwijl zij uitleg kregen over de bibliotheek, de bioscopen en andere culturele voorzieningen die in het Groninger Forum te vinden zijn.

Daarnaast bezochten de brugklassers het Groninger Museum, waar op dit moment de fascinerende tentoonstelling van de in Frankrijk geboren kunstenaar JR te zien is. Met de museumgidsen gingen de klassen langs diverse werken uit de internationale kunstprojecten die JR heeft opgezet.

Terug op school konden de kinderen zich creatief uitleven in de workshops, waarbij zij hun zelf bedachte statement met behulp van diverse materialen verwerkten in een nieuwe modernere afbeelding.
Al deze afwisselende en boeiende activiteiten hebben deze projectweek tot een geslaagd, inspirerend en gezellig evenement gemaakt.

https://www.groningermuseum.nl/kunst/tentoonstellingen/jr

Terug naar hv onderbouw

Bekijk ook

Eerste plaats voor Julia!

Eerste plaats voor Julia!

Geplaatst op:

Op het Nederlands kampioenschap Dance Challenge in Steenwijk…

 
In weer en wind op het Wad

In weer en wind op het Wad

Geplaatst op:

Het was behoorlijk fris, er stond een flinke wind en er hing…

 
Op onderzoek in Leiden

Op onderzoek in Leiden

Geplaatst op:

In een prachtige "Er gaat niets boven Groningen"-bus van Arr…