The (Blue) Challenge
Geplaatst op: | Weergaven: 102

The (Blue) Challenge

Succesvolle jonge ondernemers

Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College hebben donderdag 18 april meegedaan aan The Blue Challenge in Amsterdam. Sayne, Marlou, Anniek en Lisa zijn de jonge eigenaren van de onderneming EcoDrink. Zij streden in het gebouw van de effectenbeurs tegen vijf andere scholen uit Nederland voor een plaats in de Europese finale.

Jong ondernemen

De vier leerlingen doen samen met schoolgenoten uit de bovenbouw havo/vwo mee aan het programma Junior Company voor VO-leerlingen. Georganiseerd door Jong Ondernemen, een platform voor ondernemerschap op school. Jongeren ondernemender maken en hen helpen bij het ontdekken van hun talent, dat is het doel. Dit houdt niet in dat ze allemaal de ambitie moeten hebben om een eigen bedrijf te beginnen, maar wel dat jongeren gestimuleerd worden om met ondernemende vaardigheden aan te slag gaan. Het programma van Jong Ondernemen op het Aletta wordt mede mogelijk gemaakt door Kansrijke Groningers.

Marktdag en Dragons’ Den

We nemen voor het eerst deel en onze leerlingen van EcoDrink, Build a Bag, HarmonyCups en Klinker Klaar zijn enthousiast over het programma. Begin april stonden ze met hun product op de verkoopmarkt in Groningen. Op 12 april vond de Dragons’ Den plaats: met een presentatie aan een jury, verkoop van aandelen en de eerste aandeelhoudersvergadering. Overigens won de onderneming HarmonyCups van Mischa, Isabel, Thijmen en Ryan hier de hoofdprijs.

Landelijke finale

The Blue Challenge is een uniek programma dat jongeren in heel Europa concrete zakelijke vaardigheden bijbrengt en tegelijkertijd inspireert tot innovatie in het duurzame gebruik van oceaanbronnen voor economische groei. Team EcoDrink - met hun BPA- en lekvrije drinkfles van gerecycled plastic - werd begeleid door een financieel directeur van Euronext. Helaas niet door naar de Europese finale, maar wel met een schat aan ervaring terug naar huis.

 

 

 

 

Terug naar hv bovenbouw

Foto's

Bekijk ook

Mentorles anders

Mentorles anders

Geplaatst op:

Drie dagen mountainbiken - pilot in havo-4

 
Taaldorp

Taaldorp

Geplaatst op:

UNE BAGUETTE S’IL VOUS PLAIT La ville et le village…

 
Succesvolle jonge ondernemers

Succesvolle jonge ondernemers

Geplaatst op:

Inmiddels zit het eerste schooljaar met Jong Ondernemen er a…