Reizende tentoonstelling
Geplaatst op: | Weergaven: 464

Reizende tentoonstelling

Op dinsdag 29 maart is de tentoonstelling Papieren Pracht in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand geopend. Het werk is er tot vrijdag 22 april a.s. te bezichtigen.

Vijftien leerlingen uit klas vwo-5 van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand tonen er hun kleurrijke creaties die ze in de eerste periode van dit schooljaar hebben gemaakt. Hun vindingrijkheid zien we in de ontwerpen onder andere terug in de talrijke manieren waarop er met hetzelfde materiaal, papier, totaal verschillende resultaten zijn behaald. Daarnaast laat de tentoonstelling zien dat individuele creativiteit tot een prachtig groepsresultaat kan leiden.

Docent Beeldend Geert Hoetink: “Het werk van deze leerlingen is van een zodanig hoog niveau dat het de moeite waard is om ook buiten school te laten zien. In samenwerking met Jos Boerjan van Kielzog Kunstencentrum konden we dit hier realiseren. Na 22 april reist de expositie verder naar winkelcentrum De Hooge Meeren en zal er in een van de etalages te zien zijn.”

De expositie werd door een aantal van de kunstenaars geopend: Sarah, Anne, Hilde, Joyce, Carlijn en Dylano knipten onder toeziend oog van hun ouders gezamenlijk een lint door (zie foto). 

 

Foto boven: Patrick Brokke

Terug naar hv bovenbouw

Bekijk ook

Nederlandse Filosofie Olympiade

Nederlandse Filosofie Olympiade

Geplaatst op:

Danique en Anouk uit vwo-5 hebben op 24 en 25 maart meegedaa…

 
Journée de la langue française  

Journée de la langue française  

Geplaatst op:

Op maandag 3 april organiseert de sectie Frans tussen 14.00 …

 
Gymnasiumdag 2023

Gymnasiumdag 2023

Geplaatst op:

(En bekendmaking winnaars vertaalwedstrijd Grieks/Latijn)