Reizende tentoonstelling
Geplaatst op: | Weergaven: 664

Reizende tentoonstelling

Op dinsdag 29 maart is de tentoonstelling Papieren Pracht in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand geopend. Het werk is er tot vrijdag 22 april a.s. te bezichtigen.

Vijftien leerlingen uit klas vwo-5 van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand tonen er hun kleurrijke creaties die ze in de eerste periode van dit schooljaar hebben gemaakt. Hun vindingrijkheid zien we in de ontwerpen onder andere terug in de talrijke manieren waarop er met hetzelfde materiaal, papier, totaal verschillende resultaten zijn behaald. Daarnaast laat de tentoonstelling zien dat individuele creativiteit tot een prachtig groepsresultaat kan leiden.

Docent Beeldend Geert Hoetink: “Het werk van deze leerlingen is van een zodanig hoog niveau dat het de moeite waard is om ook buiten school te laten zien. In samenwerking met Jos Boerjan van Kielzog Kunstencentrum konden we dit hier realiseren. Na 22 april reist de expositie verder naar winkelcentrum De Hooge Meeren en zal er in een van de etalages te zien zijn.”

De expositie werd door een aantal van de kunstenaars geopend: Sarah, Anne, Hilde, Joyce, Carlijn en Dylano knipten onder toeziend oog van hun ouders gezamenlijk een lint door (zie foto). 

 

Foto boven: Patrick Brokke

Terug naar hv bovenbouw

Bekijk ook

Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Oud-leerling Auke Hulst in de les bij leerlingen van havo-5 …

 
Cambridge Certificates

Cambridge Certificates

Geplaatst op:

Op woensdag 15 november was de uitreiking van de officië…

 
Internationale Projekt Woche

Internationale Projekt Woche

Geplaatst op:

Deze delegatie is zondagmorgen 24/9 vertrokken naar Geesthac…