Politici in de dop!
Geplaatst op: | Weergaven: 496

Politici in de dop!

Provinciale MEP-conferentie

Vier leerlingen van de afdeling vwo hebben in het provinciehuis van Groningen deelgenomen aan de plenaire vergadering van het MEP ( Model European Parliament ). Merel, Amaro en Jacco uit vwo-4 gingen dit avontuur samen met Anna uit vwo-5 aan. Anna nam vorig jaar al deel en was nu begeleider.

Het MEP biedt leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo in Europa een unieke kans om ervaring op te doen in het debatteren op politiek niveau. Het MEP begint in ons land elk jaar met provinciale voorrondes. Hier worden 10 leerlingen uitgekozen die – samen met een deelnemer van het jaar daarvoor -  mogen afreizen naar Den Haag voor de nationale MEP-conferentie in de Tweede Kamer. Tijdens de nationale conferentie wordt dan weer de afvaardiging gekozen voor de internationale MEP-conferentie.

Merel, Amaro en Jacco hebben het uitstekend gedaan in Groningen, waar ze samen met de leerlingen van andere deelnemende scholen een aantal erg goede resoluties hebben gemaakt. Tijdens de plenaire vergaderingen, onder leiding van de deelnemers van vorig jaar - zoals onze Anna - die als voorzitters fungeerden, zijn de resoluties van alle drie leerlingen goedgekeurd.

Op basis van hun prestatie mogen twee van onze leerlingen door naar de nationale conferentie. Na de zomervakantie zullen wij Amaro en Merel in de Tweede Kamer zien debatteren. Anna is ook gekozen om op nationaal niveau deel te nemen, zij gaat dan als voorzitter samen met de 10 gekozen deelnemers uit Groningen mee naar Den Haag.

[ Op de foto onze afgevaardigden met leerlingen van het Hogeland College. ]

Terug naar hv bovenbouw
Mentorles anders

Mentorles anders

Geplaatst op:

Drie dagen mountainbiken - pilot in havo-4

 
The (Blue) Challenge

The (Blue) Challenge

Geplaatst op:

Succesvolle jonge ondernemers