Internationale uitwisseling
Geplaatst op: | Weergaven: 349

Internationale uitwisseling

Op weg naar Hongarije!

Zondagmorgen 16 april vertrokken 21 leerlingen uit havo-4 en vwo-4+5 onder begeleiding van docenten Alexandra Lebendinskaia en Maarten Bark vanaf station Hoogezand. Einddoel: Tatabanya in Hongarije voor een internationale uitwisseling tussen het Aletta en het Tatabányai Árpád Gimnázium. Onze partnerschool aldaar, waar we al tientallen jaren uitwisselingen mee organiseren.

Er ligt een mooi programma voor de deelnemers klaar met verschillende excursies, workshops, presentaties, een kijkje op het Árpád Gimnázium en natuurlijk ook veel vrije tijd om in kleinere groepen op avontuur te gaan.

Toch begon de reis ook een beetje avontuurlijker dan gewenst: door een probleem met het omroepsysteem in Winschoten merkte men dat de helft van de trein weer terug naar Groningen zou gaan! Een collectieve lichte hartverzakking en enkele telefoontjes later werden de deelnemers echter door een zestal heldhaftige ouders van Scheemda naar Leer vervoerd, waardoor men alsnog de vervolgaansluitingen naar Hongarije heeft kunnen halen.
 
We wensen ze veel plezier!
 
Houd de deelschoolsite in de gaten voor verdere verslagjes van deze nu al bijzondere reis! En bekijk de facebookpagina van onze school.

Terug naar hv bovenbouw
The (Blue) Challenge

The (Blue) Challenge

Geplaatst op:

Succesvolle jonge ondernemers

 
Taaldorp

Taaldorp

Geplaatst op:

UNE BAGUETTE S’IL VOUS PLAIT La ville et le village…