Hoge ogen
Geplaatst op: | Weergaven: 338

Hoge ogen

Odd Fellow Jeugdprijs

De Odd Fellows in Nederland organiseren jaarlijks een essaywedstrijd met als hoofdprijs een reis naar Amerika, de Verenigde Naties in New York en IJsland. In het Odd Fellowhuis ‘Welgelegen’ in Sappemeer vond afgelopen week de finale plaats van de essaywedstrijd regio Groningen Zuid-Oost.

Onze Seray uit vwo-5 behoorde met haar essay, getiteld “Harmonie in een tijd van segregatie. Mogelijk of onmogelijk?”, tot de kandidaten om voor de bovengenoemde regio te worden uitgevaardigd namens Nederland.

Seray, die onlangs ook al was genomineerd voor de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen, gooide ook nu weer hoge ogen. Vlak voor de voordracht van haar essay heeft ze zelfs nog aanpassingen aangebracht om ook de situatie in Oekraïne te becommentariëren. Ze heeft het heel erg goed gedaan en er waren mooie reacties van het publiek uit de zaal. Seray heeft helaas net niet gewonnen, maar we zijn enorm trots op haar. Zij is een talent waar we in de toekomst vast meer van zullen horen.

Lees ook het bericht in de Regiokrant.

 

 

Uitleg Odd Fellow Jeugdprijs:

De wedstrijd wordt georganiseerd voor leerlingen van het vwo. De Odd Fellows nodigen hiervoor vwo-scholen in de regio uit om hun leerlingen deel te laten nemen aan de wedstrijd. Elke deelnemer aan de wedstrijd schrijft een essay over een onderwerp dat gerelateerd is aan de VN. [Zie de bijlage voor de onderwerpen van dit jaar.]

De jongeren uit vele landen in de wereld kunnen, op kosten van de loges, via dit intensieve programma van een kijkje nemen achter de schermen van de Verenigde Naties en op IJsland. Ze ervaren wat de werkzaamheden van de VN inhouden en discussiëren in workshops over mondiale problemen en oplossingen. Verder bezoeken ze de hoogtepunten van New York en is er een educatieve rondreis over IJsland. Tot op heden namen ruim 40.000 jongeren uit de gehele wereld deel aan dit programma.

Met dit programma willen de Odd Fellows jongeren op internationaal niveau met elkaar in contact brengen en ze bewust maken van hun rol en positie in de wereld.

 

 

Terug naar hv bovenbouw

Foto's

Downloads

Bekijk ook

Examenexpo

Examenexpo

Geplaatst op:

Op donderdag 25 mei is de eindexamenexpositie van het dr. Al…

 
Internationale uitwisseling Hongarije

Internationale uitwisseling Hongarije

Geplaatst op:

Dag 1  Vanmorgen om 07.09 uur vertrokken 21 leerling…

 
Internationale uitwisseling

Internationale uitwisseling

Geplaatst op:

Op weg naar Hongarije!