Hoera geslaagd!
Geplaatst op: | Weergaven: 489

Hoera geslaagd!

Donderdag 9 juni was de spanning om te snijden in vele huiskamers in Midden-Groningen, het was namelijk de dag dat de uitslag van het examen eerste tijdvak mavo, havo en vwo bekend werd gemaakt.

Wout Zilverberg, onderwijsdirecteur van het dr. Aletta Jacobs College, zegt: “Het was zeker een spannende dag. In de eerste plaats voor onze examenkandidaten en hun ouders, maar ook voor de docenten en examinatoren. Hoe hebben de leerlingen het dit jaar bij het centraal examen gedaan? Want let wel, zij zijn (bijna) hun gehele bovenbouwtijd en dus hun schoolexamenperiode, in uitzonderlijke (Covid-)omstandigheden naar school geweest. Of juist hele periodes niet naar school geweest. Dat maakte de onzekerheid over de uitslag dit jaar wat groter.”

“Maar we kunnen heel tevreden zijn, ze hebben het geweldig gedaan onder deze moeilijke omstandigheden. Dat heeft nu al geleid tot goede slagingspercentages op het Aletta, die ongetwijfeld beter gaan worden na het tweede tijdvak. Examenleerlingen kunnen dit jaar namelijk op alle niveaus hun examen verdelen over twee periodes.”

De geslaagde kandidaten havo en vwo kwamen donderdagmiddag naar school om hun cijferlijst in ontvangst te nemen. Ze werden met muziek en applaus ontvangen op het vrolijk versierde schoolplein. En uiteraard was er gebak.

Het goede resultaat voor de afdelingen mavo, havo en vwo was zichtbaar in heel Midden-Groningen: veel roze ‘geslaagd-posters’ voor de ramen en Aletta-wimpels in de vlaggenmast. 

 

 

Terug naar hv bovenbouw
Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Oud-leerling Auke Hulst in de les bij leerlingen van havo-5 …

 
Cambridge Certificates

Cambridge Certificates

Geplaatst op:

Op woensdag 15 november was de uitreiking van de officië…