Europaseminar Deutschland
Geplaatst op: | Weergaven: 175

Europaseminar Deutschland

Op uitnodiging van onze partnerschool het Otto-Hahn Gymnasium uit Geesthacht, vertrok een kleine delegatie vwo-6 leerlingen en docenten in het kader van Europese internationalisering, deze week naar Bad Staffelstein in Duitsland voor de Europa Woche. Hierbij was het doel om de Duitse politiek, geschiedenis en cultuur beter te leren kennen en internationale contacten te leggen door middel van Duitse communicatie. Onze leerlingen verbleven samen met de deelnemende leerlingen van onze partnerscholen uit Duitsland en Frankrijk* in het imposante Kloster Banz. 

De week bevatte een afwisseling van politieke expertise uit de praktijk in de vorm van verdiepende lezingen en excursies naar de congreshal van het voormalige 'Reichparteitagsgelände' in Nürnberg en de 'Vierzehnheiligenbasiliek'. Aan het eind van het congres kropen de leerlingen in de huid van Europese politici. In deze rol werd gedebatteerd over actuele onderwerpen als de klimaatverandering en de energietransitie. 

Onze delegatie leerlingen en hun begeleidende docenten - Herr Knol und Frau Stein - waren het erover eens dat het inspirerende week was en een onvergetelijke ervaring.

 

*) Onze partnerschool in Frankrijk is het Lycée Jean Vilar uit Plaisir 78.

Terug naar hv bovenbouw

Foto's

Bekijk ook

Diplomering vwo

Diplomering vwo

Geplaatst op:

'Op dinsdag 18 juli tekenden onze vwo-leerlingen hun diploma…

 
Diplomering havo

Diplomering havo

Geplaatst op:

Wat zijn we trots op onze leerlingen van de havo! Op 12 juli…

 
Maarten Voorzangerprijs voor Sharon

Maarten Voorzangerprijs voor Sharon

Geplaatst op:

De Maarten Voorzangerprijs is een aanmoedigings- en waarde…