Zwemmen voor de beker en voor de fun
Geplaatst op: | Weergaven: 435

Zwemmen voor de beker en voor de fun

Regionale zwemwedstrijd pro-scholen 

Dinsdag 14 november stond de regionale zwemsportdag voor eerstejaars leerlingen praktijkonderwijs op het programma. Een initiatief van onze school en een jarenlange traditie. Een competitie waar naast onze leerlingen ook de leerlingen van de scholen voor praktijkonderwijs uit Stadskanaal, Veendam en Winschoten aan meedoen.

Op het programma in Sportcentrum De Kalkwijck staan altijd diverse estafette oefeningen. Veel inspanning, maar vooral ook veel samenwerking wordt van de deelnemers gevraagd. Oefeningen die veel energie vragen, zoals matraces in het diepe bad en door hoepels zwemmen. Het onderdeel stormbaan was nieuw dit jaar en bleek een groot succes. Als afsluiting van de wedstrijd volgt altijd de snelheidsestafette: waarbij de zes snelste zwemmers per school tegen elkaar moeten ‘racen’. Aangemoedigd door het publiek op de tribune.

Onze pro-leerlingen kwamen afgelopen dinsdag als winnaar uit de warming-up, daarna volgde een carrousel langs de estafettespelletjes. Na een verdiende pauze met heerlijke cake en brownies werd er afgesloten met de snelheidsestafette. Die werd met groot verschil gewonnen door Winkler Prins Veendam. Het Aletta werd keurig tweede. Uiteindelijk bleek het Winkler Prins ook de overall winnaar en zodoende ging de wisselbeker mee naar Veendam.

Voor ons als organiserende school is het altijd weer leuk om de leerlingen van pro-scholen uit de regio te ontvangen. Omdat het een thuiswedstrijd is - het zwembad is immers dichtbij - is het mogelijk om onze pro-leerlingen uit hogere klassen bij de organisatie te betrekken. Zo kunnen zij ervaring opdoen met o.a. het geven van uitleg, materiaal verzamelen, toezicht houden en koffie schenken. In het prachtige Aletta-tenue (zie foto) waren zij goed te herkennen voor onze gasten en tevens een mooi visitekaartje.

Natuurlijk staat sportiviteit tijdens deze scholenwedstrijd voorop, maar ook de gezelligheid en de onderlinge contacten zijn een belangrijk onderdeel c.q. doel. We kunnen terugkijken op een geslaagde sportdag die dinsdag voor sommige pro-leerlingen dus ook een uitstekende leer- c.q. stagedag was.

Volgend jaar gaan we in de herkansing en hopen dat de wisselbeker dan in Hoogezand blijft!

 
 

Terug naar Het laatste nieuws
Op = Op

Op = Op

Geplaatst op:

Alle zomerpakketten zijn uitgedeeld.

 
Op = Op

Op = Op

Geplaatst op:

Alle zomerpakketten zijn uitgedeeld.