Wij stellen met trots voor
Geplaatst op: | Weergaven: 1690

Wij stellen met trots voor

Team Young Solar Challenge Aletta 

De deelnemers voor 2023 zijn bekend, het zijn: Sean en Pieter uit pro-2, Sandhya uit pro-3, Jennyfer, Marijn en Matthew uit vmbo-3, Bo en Marit uit mavo-3, Tess uit havo-3, Jorijn en Ada uit vwo-3, Kaz uit havo-4, Marieke en Isabel uit vwo-4, en Thijmen uit vwo-5. Gefeliciteerd allen en heel veel succes gewenst!

Young Solar Challenge:

De Young Solar Challenge is een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar met als doel ze meer enthousiast te maken voor techniek. Daarvoor is een leuke en interactieve manier bedacht, de leerlingen gaan namelijk zelf een zonneboot bouwen. In de maanden mei en juni gaan zij hier in wedstrijdverband mee racen. Dus ligt er een strak tijdschema.

Aan de Young Solar Race doen circa 400 middelbareschoolleerlingen mee. Voor het project op het Aletta hebben zich vijftien leerlingen opgegeven uit klas 3 en hoger. Het leuke is dat de deelnemers afkomstig zijn uit alle geledingen van de school: pro, vmbo, mavo, havo en vwo.

Een deel van het team gaat zich bezig houden met het bouwen, een deel neemt het onderdeel sponsoring en promotie voor haar rekening en weer een deel heeft de verantwoordelijkheid voor het onderdeel strategie/ict. Het is dus een project voor en door leerlingen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen onder andere teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol.

Meer info:

Meer weten over de Young Solar Challenge? Zie site Young Solar Challenge

Kijk ook eens op Social Media: Instagram Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Het laatste nieuws
Aanmelden nieuwe leerlingen

Aanmelden nieuwe leerlingen

Geplaatst op:

Dat kan nu ook digitaal!

 
Parkeren ivm de vierdaagse

Parkeren ivm de vierdaagse

Geplaatst op:

Van maandag 5 t/m vrijdag 9 juni wordt de avondvierdaagse in…