Derde op het NK
Geplaatst op: | Weergaven: 1692

Ons hockeyteam - meisjes klas 1+2 - nam op vrijdag 10 juni deel aan de finale van Olympic Moves in Papendal. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Er doen ruim 350 middelbare scholen uit heel Nederland in diverse categorieën mee. Ontzettend leuk dat ook een groep ouders mee was om de meiden te supporten.

Tijdens de poulewedstrijden speelden ze ontzettend goed, maar wel met wisselend resultaat. De eerste wedstrijd werd glansrijk gewonnen met 4-0, de tweede helaas verloren met 0-2. De derde wedstrijd was erg spannend en verloren ze nipt met 1-2. Na peptalk van lo-docent Natasja Rudolphus en coach Harry de Jonge herpakten ze zich en wonnen de laatste poulewedstrijd weer met een score van 4-2. Met als resultaat de tweede plaats in hun poule.

Ze mochten door naar de volgende ronde: de kruisfinale tegen de nummer 1 van de andere poule. Deze wedstrijd werd met 1-4 verloren. Het andere team was te sterk en dus moest het Aletta-team strijden om de derde of vierde plek. Vol goede moed begonnen de AJC-meiden aan hun laatste wedstrijd op het NK. Hun goede spel en doorzettingsvermogen werd beloond met een 2-0 score en dus ging het 'brons' mee naar Midden-Groningen. Een hele knappe prestatie: een derde plaats behalen op het nationaal kampioenschap voor vo-scholen.

Natasja Rudolphus: "Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op. Ze hebben er echt voor gevochten. Ik ben echt trots op het team."

Marieke (mh1b), Jade (h2c), Elise (h2c), Louisa (k2b), Kyara (k2b), Demi (k2b), Marit (m2c), Fieke (k2d), Emma (m2c) en Amy (h2b) zijn samen met hun lo-docenten woensdag 15 juni in het zonnetje gezet door Ineke de Roo, de bestuurder/algemeen directeur van onze school. Dit gebeurde in de Aletta Jacobs Zaal. Uiteraard werd ook daar weer een groepsfoto gemaakt.