Bijzondere beelden
Geplaatst op: | Weergaven: 419

Bijzondere beelden

Tentoonstelling examenleerlingen geopend

Op donderdagmiddag 30 mei is in Kunstruimte De Smederij de eindexamententoonstelling beeldend van het dr. Aletta Jacobs College geopend. Leerlingen van de havo- en vwo-afdeling die een kunstvak als eindexamenvak hebben gekozen, tonen hier onder de titel ‘Kunst & Leven’ twee weken hun werk.

Docent beeldend Geert Hoetink liet in zijn openingswoord weten ontzettend trots te zijn dat de leerlingen het aandurven via beeldend werk iets van zichzelf te laten zien. “In een wereld waarin het steeds ongewoner wordt om je kwetsbaar op en open te stellen zijn zij een sprankje van hoop” aldus Hoetink. De docent is ook van mening dat de verbeeldingskracht van de leerlingen een ongelooflijk diverse en prachtige tentoonstelling heeft opgeleverd. Zijn collega Barbara Janssens vult aan: “De rijkdom aan ideeën die er te zien is, is zowel intrigerend als inspirerend.”

Het tentoongestelde werk van de examenleerlingen wordt niet alleen beoordeeld door deze beide kunstdocenten van het Aletta, maar ook door een tweede corrector. Volgende week komen twee docenten van een andere school het werk in de galerie beoordelen.

Iedereen is van harte welkom om de expo ‘Kunst &Leven’ in Kunstruimte De Smederij (voorheen Galerie De Smederij) aan De Vosholen 56 in Sappemeer te bekijken. De tentoonstelling is er t/m 13 juni a.s. van donderdag t/m zaterdag gratis te bezoeken tussen 13.30 tot 16.30 uur. Bekijk hier de film die tijdens de opening is gemaakt.

 

.

NB:

De school is blij dat de mogelijkheid om te exposeren in het pand blijft bestaan nu galerie De Smederij in handen is overgegaan van stichting Kunstruimte De Smederij. Na de tentoonstelling van het Aletta volgt een verbouwing en dan worden vanaf september de activiteiten door de nieuw opgerichte stichting – die initiatieven op het gebied van kunst en cultuur wil stimuleren en ondersteunen – voortgezet.

 

 

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Elk jaar komt de bekende schrijfster Maren Stoffels bij ons …

 
Le petit déjeuner

Le petit déjeuner

Geplaatst op:

De brugklassers mavo die lessen Frans volgen in het tweede s…