Sportdagen in januari
Geplaatst op: | Weergaven: 1224

Sportdagen in januari

De komende weken staan de binnensportdagen weer op de agenda:

Dinsdag 17 januari trapt de vmbo bovenbouw af met een schaatsdag in Kardinge. De leerlingen gaan met hun docenten naar Groningen en zullen daar hun schaatskunsten showen en/of gaan oefenen om hun schaatskwaliteiten te verbeteren. Van beginner tot gevorderd, voor elke leerling is er een uitdaging.

Woensdag 18 januari gaat de mavo bovenbouw de sportzaal in. Zij kunnen kiezen voor deelname aan verschillende sporten. De leerlingen hebben hier namelijk de eigen regie over hun sportdag. Er kan een keuze gemaakt worden uit de volgende onderdelen: ringhockey, trefbal, klimmen, badminton, tafeltennis, voetbal, floorball, archery attack, fitness, matbal, volleybal en footvolley.

Donderdag 19 januari nemen alle brugklassers deel aan het jaarlijkse floorball toernooi.

Vrijdag 20 januari gaan alle tweedeklassers de strijd met elkaar aan tijdens het matbal toernooi.

Maandag 30 januari gaan de vierdejaars havo en vwo en vijfdejaars vwo de sportieve strijd met elkaar aan tijdens basketbal en/of floorball.

Dinsdag 31 januari hebben de leerlingen uit het derde leerjaar havo/vwo hun 3x3 basketbal toernooi en gaan de examenklassen havo en vwo uitmaken welk team het beste is in volleybal.

 

Het gezegde ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ onderschrijven we in woord en daad. Dat zie je onder meer terug in ons sportaanbod en in de aanwezigheid van een (top)sport coördinator, die sporttalenten begeleidt (zie de flyer hieronder). Ook een pluspunt is de aanwezigheid van een uitstekende sportaccommodatie - sportcentrum De Kalkwijck - direct naast de school.


Afgelopen schooljaar kwam het meisjes schoolteam klas 1+2 als winnaar uit de bus op het het onderdeel hockey van Olympic Moves, het nationaal kampioenschap voor vo-scholen. Ook onze zaalvoetbalteams boeken al jaren successen tijdens Olympic Moves.

 

Frank Stäbler, sectievoorzitter lo

Terug naar Het laatste nieuws
Uitnodiging

Uitnodiging

Geplaatst op:

Opening examenexpo 2024

 
Europees kampioen

Europees kampioen

Geplaatst op:

Wij feliciteren onze leerlingen Dewi, Liara, Indy, Iris, Fem…