Examens
Geplaatst op: | Weergaven: 389

Examens

Op de scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland zijn afgelopen week de centraal schriftelijke examens begonnen. Ook op het dr. Aletta Jacobs College is de spanning voelbaar. 

Examensecretaris Afke Jansen: ,,Ook deze groep examenkandidaten heeft natuurlijk last gehad van de gevolgen van de coronapandemie en dat zal dit jaar best wat extra spanning met zich mee kunnen brengen. Aan de andere kant hebben we er ook gewoon alle vertrouwen in dat het goed komt, want er is hard gewerkt door zowel onze leerlingen als onze docenten. Bovendien hebben leerlingen meer voorbereidingstijd doordat ze mogen kiezen in welk tijdvak ze examen doen, en hebben ze een extra herkansing.”

De schriftelijke examens mavo/havo/vwo worden op onze school net als in voorgaande jaren afgenomen in de zalen van sportcentrum De Kalkwijck. De vmbo-leerlingen leggen digitaal de examens voor de avo-vakken (algemeen vormend onderwijs) af. Ook dit jaar was er geen centraal schriftelijk praktijkexamen voor de vmbo’ers: hun praktijkvaardigheden zijn al vanaf begin april getoetst via eindtoetsen in de praktijklokalen op school.

De landelijke uitslag van het examen eerste tijdvak mavo, havo en vwo is op donderdag 9 juni. De leerlingen van de afdeling vmbo krijgen een week later, op woensdag 15 juni, te horen of ze geslaagd zijn voor hun diploma.

Lees het ook in De Regiokrant.

Terug naar Het laatste nieuws
Nieuwe pixel

Nieuwe pixel

Geplaatst op:

De prijswinnaars van de Aletta Jacobs Prijs van de gemeente …

 
Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3