Geslaagd!
Geplaatst op: | Weergaven: 1021

Geslaagd!

Mooie resultaten

Donderdag 9 juni was de spanning om te snijden in vele huiskamers in Midden-Groningen, het was namelijk de dag dat de uitslag van het examen eerste tijdvak mavo, havo en vwo bekend werd gemaakt.

Wout Zilverberg, onderwijsdirecteur van het dr. Aletta Jacobs College, zegt: “Het was zeker een spannende dag. In de eerste plaats voor onze examenkandidaten en hun ouders, maar ook voor de docenten en examinatoren. Hoe hebben de leerlingen het dit jaar bij het centraal examen gedaan? Want let wel, zij zijn (bijna) hun gehele bovenbouwtijd en dus hun schoolexamenperiode, in uitzonderlijke (Covid-)omstandigheden naar school geweest. Of juist hele periodes niet naar school geweest. Dat maakte de onzekerheid over de uitslag dit jaar wat groter.”

“Maar we kunnen heel tevreden zijn, ze hebben het geweldig gedaan onder deze moeilijke omstandigheden. Dat heeft nu al geleid tot goede slagingspercentages op het Aletta, die ongetwijfeld beter gaan worden na het tweede tijdvak. Examenleerlingen kunnen dit jaar namelijk op alle niveaus hun examen verdelen over twee periodes.”

De geslaagde kandidaten havo en vwo kwamen donderdagmiddag naar school om hun cijferlijst in ontvangst te nemen. Ze werden met muziek en applaus ontvangen op het vrolijk versierde schoolplein. De mentoren van de mavo stapten die middag in hun versierde auto's om de geslaagden van hun afdeling thuis te bezoeken.

Het goede resultaat voor de afdelingen mavo, havo en vwo was zichtbaar in heel Midden-Groningen: veel roze ‘geslaagd-posters’ voor de ramen en Aletta-wimpels in de vlaggenmast. Ook de wimpels van de examenkandidaten praktijkonderwijs trouwens. Zij sloten onlangs allemaal hun schoolloopbaan succesvol af tijdens een eindgesprek in de Aletta Jacobs Zaal.

De examenkandidaten vmbo moeten nog even in spanning blijven, zij krijgen woensdag 15 juni pas de uitslag van het eerste tijdvak.

 

Lees het ook op de site van Midden-Groningen Nieuws

 

Foto's:

De geslaagden havo en vwo kwamen op het schoolplein hun cijferlijst in ontvangst nemen, waar ze ook werden getrakteerd op gebak.

Mentoren van de mavo brachten de geslaagden thuis een bezoek. Zo toog mentor Didy Vos naar Foxhol, waar ze Demir verraste met de mededeling dat hij als enige kandidaat van de mavo (na het eerste tijdvak) Cum Laude is geslaagd. En dat voor maar liefst 3 profielen (Techniek, Economie en Groen). Zijn geschiedenisdocent is ook bijzonder trots op Demir, die voor dit vak een 9,9 behaalde. 

De laatste geslaagde kandidaat die mevrouw Vos bezocht was Stian en dat had een reden. Stian deed aan het begin van het schooljaar de belofte aan haar: als hij zou slagen zou ze zijn haar mogen millimeteren. De klasgenoten dachten dat hij blufte. De wiskundedocente kwam dus niet alleen met de cijferlijst en wimpel naar hem toe, maar zij bracht ook de tondeuse mee. En Stian hield woord, het haar ging eraf. Broer Mads – geslaagd voor zijn vwo-diploma - keek goedkeurend toe. Overigens heeft Mads gedurende de examenperiode een vlog opgenomen voor RTV Noord. Deze vlogs van hem en examenkandidaten van andere scholen kun je terugkijken op RTV Noord. [ Bijvoorbeeld de vlog: neem altijd een nietmachine mee ]

 

Opmerking: ook leuke foto's van donderdag 9 juni voor de schoolsite? Stuur ze naar onze PR-medewerker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Fantastische resultaten!

Fantastische resultaten!

Geplaatst op:

Met gepaste blijheid en trots zeggen we: wat hebben onze exa…

 
Start na de vakantie

Start na de vakantie

Geplaatst op:

We wensen iedereen een fijne zomervakantie en alvast een goe…

 
De laatste diplomering

De laatste diplomering

Geplaatst op:

Vandaag werd de diplomering van de afdeling havo en vwo nog …