Schrijver in de klas
Geplaatst op: | Weergaven: 262

Schrijver in de klas

Leuk! Ook voor de leerlingen die niet van lezen houden.

Auteur Gerard van Gemert komt weer naar het Aletta. Hij gaat dinsdag 30 mei in gesprek met de brugklassers vmbo die op dit moment zijn boek ‘Gepasseerd’ lezen.

Van Gemert is auteur van jeugdboeken waar vooral het thema sport regelmatig in terugkomt. Gek genoeg was de auteur zelf geen leeskind, maar meer een sportkind. Hij weet daarom heel goed wat kinderen die niet snel een boek pakken ertoe brengt dat toch te doen. In de boeken van Van Gemert zit een hoog tempo, waardoor de lezer niet snel de kans krijgt zich te vervelen. Datzelfde geldt voor de programma's waarmee Van Gemert langs de scholen trekt. Door veel interactie en humor aan het interessante verhaal over de samenwerking tussen schrijver en illustrator toe te voegen, vervelen kinderen zich geen moment. Omdat het programma voor zowel jongens als meisjes is en leerlingen constant getriggerd worden door beelden, weet hij de aandacht met gemak een uur vast te houden. Meer weten? Kijk op de website van Gerard van Gemert.

In het kader van het door docenten Nederlands samengestelde leesbevorderingsprogramma ‘Schrijver in de klas’ worden jaarlijks een aantal schrijvers, dichters en tekstschrijvers uitgenodigd op school. Dit wordt gedaan in samenwerking met educatiespecialisten van Biblionet.

 

[foto: facebookpagina Gerard van Gemert]

Terug naar Het laatste nieuws

Foto's

Bekijk ook

Wat doe jij in je vrije tijd?

Wat doe jij in je vrije tijd?

Geplaatst op:

Maandag 2 oktober start de schoolbrede projectweek ‘Wa…

 
Antonio en Roeg Klassiek

Antonio en Roeg Klassiek

Geplaatst op:

Antonio uit havo-5 speelde onlangs op het festival Roeg Klas…

 
Week tegen pesten

Week tegen pesten

Geplaatst op:

Deze week besteden wij in de deelschool vmbo onderbouw extra…