Schrijver in de klas
Geplaatst op: | Weergaven: 221

Schrijver in de klas

Elk jaar komt schrijfster Maren Stoffels bij ons langs op het Aletta. Zij weet ons telkens weer te verrassen met een nieuw boek dat perfect bij onze leerlingen past. Maren weet fantastisch over haar vak en haar boeken te vertellen. Dit maakt zo'n les niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. Op 17 juni bezocht ze de deelschool praktijkonderwijs om in gesprek te gaan met de leerlingen over haar nieuwste boek: ‘Nog 27 dagen te leven’. Maren heeft dit boek in 27 (!) dagen geschreven! Het was de eerste keer dat de deelschool praktijkonderwijs een schrijver in de deelschool ontving en dat is zeer goed bevallen.

De pro-leerlingen waren goed voorbereid op het bezoek van Maren. Ze hadden als voorbereiding in de lessen gelezen uit de boeken van de schrijfster en dat kwam van pas tijdens de interactieve quiz die ze kregen op 17 juni. Keano (foto) heeft de quiz gewonnen. Hij kreeg een boek van Maren, uiteraard met handtekening. Gefeliciteerd Keano!

In het kader van het door docenten Nederlands samengestelde leesbevorderingsprogramma ‘Schrijver in de klas’ worden jaarlijks een aantal schrijvers, dichters en tekstschrijvers uitgenodigd op school. Dit wordt gedaan in samenwerking met educatiespecialisten van Biblionet. 

Meer info op www.marenstoffels.nl

Terug naar Het laatste nieuws
Op = Op

Op = Op

Geplaatst op:

Alle zomerpakketten zijn uitgedeeld.

 
Zomerpakket voor alle leerlingen

Zomerpakket voor alle leerlingen

Geplaatst op:

Ophalen op do 18 of vr 19 juli!