Schrijvers in de klas
Geplaatst op: | Weergaven: 464

Schrijvers in de klas

In het kader van het programma ‘Schrijver in de klas’ worden jaarlijks een aantal schrijvers, dichters en tekstschrijvers uitgenodigd. De agenda voor de komende weken ziet er als volgt uit:

Deelschool mavo
Op 18 oktober bezoekt auteur Tanja de Jonge de brugklassers van de mavo. Zij lezen op dit moment het boek Cyberboy of Bodyhack.
Op 21 december komt Buddy Tegenbosch naar het Aletta. De schrijver gaat dan in gesprek met de vierdeklassers mavo over o.a. zijn boek Mijn nacht met Vedder.

Deelschool vmbo onderbouw
Op 8 november gaat Khalid Boudou in gesprek met de leerlingen uit bb2a, bb2b en bk2. Zij lezen ter voorbereiding hierop zijn verfilmde boek Pizza Maffia.
Op 15 en 16 november komt Maren Stoffels voor de brugklassers uit pb1 | bk1a,b,c | bm1a,b,c. Zij gaan met Maren in gesprek over haar boek Lezen: 500 appjes die ik niet wil lezen.

Deelschool havo/vwo bovenbouw
Op 20 november ontmoet romanschrijver, journalist en muzikant Auke Hulst de leerlingen uit de vijfde klas havo en vwo. Auke is oud-leerling van onze school, zoals te lezen is in zijn boek Kinderen van het ruige land.

Het leesbevorderingsprogramma wordt samengesteld door onze docenten Nederlands in samenwerking met educatiespecialisten van Biblionet.

 

 

[De foto van Khalid Boudou met een aantal van onze leerlingen is vorig jaar gemaakt.]

Terug naar Het laatste nieuws
ONTDEK ALETTA!

ONTDEK ALETTA!

Geplaatst op:

Voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen groep 8

 
Theater over sociale media

Theater over sociale media

Geplaatst op:

Op een creatieve manier de alarmbel indrukken!