Plusklas op bezoek
Geplaatst op: | Weergaven: 578

Plusklas op bezoek

De bovenschoolse Plusklas in onze gemeente is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 6 afkomstig van tien verschillende basisscholen. De leerlingen van de Plusklas volgen het gehele jaar op een morgen per week een speciaal programma door samen te werken aan verschillende verdiepende en uitdagende projecten. Op het Aletta verzorgen we jaarlijks een aantal gastlessen speciaal voor de Plusklas. Zo volgden ze dit cursus jaar al lessen Arabisch, Duits, aardrijkskunde (grondboren) en maatschappijleer (verkiezingen) en gingen aan de slag in het Kunstencentrum.

Vlak voor de meivakantie kregen de plusklassers een les Frans van mevrouw Lebedinskaia. Ze hebben kennis gemaakt met de geschiedenis van de taal en ontdekt dat er in onze eigen taal (en dus in ons dagelijks leven) veel Franse invloeden zijn. Uiteraard hebben ze ook leren praten en tellen in het Frans en mochten aan het eind van de les smullen van typische Franse zoetigheden.

Het Frans (français) behoort tot de Romaanse talen en is ontstaan uit het Latijn. Volgens de organisatie van Franssprekende landen, de Organisation Internationale de la Francophonie (OIF), is het Frans na het Mandarijn, Engels, Spaans en Arabisch de 5e wereldtaal en wordt het op 5 continenten gesproken. De verwachting is dat Frans de 4e wereldtaal zal worden in de nabije toekomst. Ook is het Frans een bestuurstaal in onder andere de Europese Unie en de Verenigde Naties.

 

Terug naar Het laatste nieuws
Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Elk jaar komt de bekende schrijfster Maren Stoffels bij ons …