
Pannenkoek met kaviaar
De leerlingen die lessen Russisch volgen op het Aletta koken elk schooljaar een keer samen met hun docente. Zo ook de cursisten uit de brugklas havo/vwo, zij maakten afgelopen donderdag een aantal traditionele Russische gerechten. Op het menu stond o.a. rode bietensoep (borsjt), vleessalade Olivier en pannenkoeken met kaviaar.
Het was een gezellige drukte in een van de kooklokalen op school. De brugklassers werkten er georganiseerd en toonden veel interesse in hoe het eten werd bereid. Ze ontdekten tijdens het koken dat de ingrediënten gelijk zijn aan die van de Hollandse keuken, maar dat de manier van bereiden aanzienlijk varieert. De leerlingen kennen nu de verschillen en kunnen hun familie en vrienden verrassen met nieuwe gerechten.
Tijdens het eten werd gesproken over de kenmerken van de Nederlandse cultuur en van andere culturen, werden de tradities en gewoonten van landen met elkaar vergeleken en werden de eigen culturele ervaringen uitgewisseld.
Docente Alexandra Lebedinskaia: “De wereld is groot en ieder land is uniek, maar we leren elkaar steeds beter kennen via de taal. En ook door het proeven van de authentieke buitenlandse gerechten maken we kennis met een andere beschaving. Deze kookmiddag was dan ook weer een leuke en leerzame ervaring op meerdere fronten.”
Met dank aan team Zorg&Welzijn (bb vmbo) voor het ter beschikking stellen van de keuken. Dank ook aan de drie begeleidende leerlingen uit de mavo-3/vwo-3.
Terug naar Het laatste nieuws