Onvergetelijke Kookclub
Geplaatst op: | Weergaven: 266

Onvergetelijke Kookclub

De maandelijkse kookclub voor mensen met dementie gaat in december in Hoogezand van start. In de keuken van onze locatie Laan van de Sport 6, waar onlangs proefgedraaid is door vrijwilligers (zie foto). Mensen met dementie én hun naaste kunnen in de locatie praktijkonderwijs elke eerste donderdag van de maand zelf aan de slag om een heerlijke 3-gangen maaltijd te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal.

Met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte op meerdere locaties in Nederland Onvergetelijke Kookclubs organiseren. De kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte; mensen aan de eettafel met elkaar in verbinding bringen. De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op het tv-programma Restaurant Misverstand. Daarin is te zien dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. 

Mensen met dementie + een naaste worden uitgenodigd zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. De prijs is 7,50 euro p.p., dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop. Aanmelden kan door een mail te sturen naar kookclub.middengroningen@alzheimervrijwilligers.nl


De Onvergetelijke Kookclub vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de stichting Alzheimer Nederland, Afdeling Groningen. Binnen de Afdeling Groningen vinden meerdere activiteiten plaats op het gebied van dementie. Zo worden er trainingen gegeven aan beroepsgroepen om mensen met dementie beter te begrijpen. Er wordt voorlichting gegeven aan diverse organisaties, verenigingen en instellingen. Tevens wordt aandacht besteed aan belangenbehartiging richting gemeenten en andere betrokken organisaties. In de gemeente Midden-Groningen is een Netwerk Dementie opgericht. Ook wordt gewerkt aan de opzet van een adoptieproject, waarbij basisscholen worden gekoppeld aan een verzorgingshuis zodat kinderen de ouderen kunnen bezoeken.

 

 

Terug naar Het laatste nieuws
Past Aletta bij jou?

Past Aletta bij jou?

Geplaatst op:

Onze leerlingen vertellen waarom zij voor het Aletta kozen.

 
Aletta en de onderwater robot

Aletta en de onderwater robot

Geplaatst op:

Het Aletta geeft de laatste jaren succesvol invulling aan …