Halve finale
Geplaatst op: | Weergaven: 357

Zaalvoetbal meisjes klas 3+4 (20 maart)

Meidenvoetbal is landelijk in opmars, zo ook in onze gemeente. Daarom hebben we ons voor het onderdeel zaalvoetbal van Olympic Moves - de grootste schoolsportcompetitie van Nederland - ingeschreven met een meidenteam klas 3+4. Bij zaalvoetbal speel je 5 tegen 5 en het draait om snel schakelen, waarbij je elkaar veel ondersteunt. Daarom is er op school voorafgaand aan de regiowedstrijden in de zaal geoefend om de slimmigheidjes van het zaalvoetbal onder de knie te krijgen.

We namen op 20 maart deel aan de voorrondes in Winsum, waar we in een poule van vier zaten en twee keer tegen de andere deelnemers moesten spelen. De meiden gingen goed van start, waarbij er in de eerste wedstrijd kansen over en weer waren en het gelijk op ging.  De wedstrijd eindigde met een 1-0 overwinning op het Terra Winsum. De wedstrijd erna werd er met overtuiging gespeeld en deze wedstrijd eindigde in een klinkende 7-0 overwinning op het Terra Oldekerk. De laatste wedstrijd was tegen het Lauwers College Buitenpost, die net als ons meisjesteam beide wedstrijden had gewonnen. De opdracht was om vanaf de eigen helft te spelen en elkaar veel te helpen. Dit pakte helaas niet goed uit. Het andere team was te sterk, waardoor we met 5-0 van ze verloren.

Hierna volgde de tweede ronde: de wedstrijd tegen het Terra Winsum was wederom spannend en na een achterstand konden we gelukkig het tij keren en wonnen we met 3-2. Wel werden de knelpunten van de vorige wedstrijd ook nog eens duidelijk blootgelegd. De wedstrijd tegen Terra Oldekerk ging de tweede keer een stuk moeizamer. We hadden wel veel kansen, maar kwamen aanvankelijk niet tot scoren. Uiteindelijk wonnen we met 1-0, dus toch maar mooi drie punten in de zak. In de laatste pot van de tweede ronde konden we nog gelijkkomen op punten. Op doelsaldo was het Lauwers College Buitenpost niet meer in te halen. Er werd met de meiden afgesproken compacter te gaan staan en altijd weer positie te kiezen tussen bal en goal, en proberen de lijnen eruit te halen. Dit deden ze super goed en ze hielden lang stand en kregen kansen. Maar wederom kwamen we op achterstand, veelal ook door individuele kwaliteiten van een aantal tegenspeelsters. Wel bleef ons team goed samenspelen en kreeg wat kansen, maar de keeper van de tegenpartij voorkwam een tegengoal. De wedstrijd ging uiteindelijk verloren met 3-0. Maar het team mag trots zijn, want ze behaalde uiteindelijk de tweede plaats.

Zaalvoetbal schoolteam jongens (21 maart)

Helaas werd op dit onderdeel dit jaar geen organisator voor de regionale voorronde gevonden. In overleg met een aantal deelnemende scholen uit de regio werd daarom besloten een klein toernooi voor schoolteams te organiseren. Uiteindelijk bleven van deze scholen alleen het Gomarus College uit Groningen en het Aletta over. Het team van Gomarus kwam naar Hoogezand, waar een wedstrijd – zonder publiek – werd gespeeld in de Europahal.

Onze jongens zaten er gelijk wel lekker in, waren geduldig en lieten de bal lekker rondgaan. Het Gomarus College kwam maar moeizaam aan de bal en zakte dan ook in op eigen helft om op de counter te spelen. Hierbij kwamen ze er bij vlagen wel gevaarlijk uit en kwamen wij een paar keer goed weg. De eerste goals waren voor ons, maar er werd verzuimd om verder uit te lopen en ons team liet het Gomarus College steeds terugkomen.

Met rust stond er een prima 4-2 op het scorebord. Bij vlagen werd er volwassen gespeeld, alleen na de rust hadden niet alle spelers van ons het koppie erbij. Het Aletta-team liet Gomarus terugkomen naar stand van 4-4. De jongens van de tegenpartij gingen er nu ook in geloven. Er werd orde op zaken gesteld en ons team ging weer vanuit controle spelen. Het wisselen werd bemoeilijkt door ziekte en wat pijntjes, maar de jongens bleven energiek spelen en kregen de wedstrijd weer onder controle en liepen uit. De wedstrijd werd uiteindelijk met 8-4 gewonnen. Hierdoor hebben we ons geplaatst voor de halve finale van Olympic Moves, die op 11 april zal plaatsvinden in Leek.