Derde van Nederland!
Geplaatst op: | Weergaven: 386

Derde van Nederland!

Mooie prestatie tijdens de finale van Olympic Moves

Vrijdag 7 juni vertrok het Aletta-team o.l.v. docenten Bjorn Adams en Jurshen Amatirsat richting Ede om daar in de Van der Knaaphal de finale te gaan spelen van het Olympic Moves zaalvoetbal toernooi. Na een aantal afzeggingen* wisten we toch een team van zeven leerlingen op de been te krijgen om te strijden voor het Nederlands kampioenschap. 

De eerste wedstrijd was tegen het Maurick College uit Vught. De tegenstander vloog uit de startblokken en binnen een paar minuten keken we al tegen een achterstand aan. Een wake-up call voor onze jongens, die daardoor al snel ook beter begonnen te spelen. Ons team had echter toch veel moeite met het snelle schakelen. Waar de andere school goede looppatronen had en een goede aansluiting kregen wij de organisatie maar met moeite voor elkaar. Uiteindelijk kwam het Aletta-team wel tot scoren, maar de eerste wedstrijd werd met 7-2 gewonnen door het Maurick College.

De tweede wedstrijd tegen het Meridaan College uit Amersfoort ging iets beter en was er meer rust aan de bal van onze jongens. Het was echter een gekke wedstrijd omdat een aantal spelers van de tegenpartij wegens commentaar op de leiding van het veld werd gestuurd. Ons team bleef echter rustig en onze jongens verdienen een compliment omdat ze zich niet gek lieten maken. Ze hadden een overwinning verdiend, maar die bleef door de onrust uit. De eindstand werd 2-2.

Het kwam dus aan op de laatste wedstrijd, want als we die zouden winnen maakten we nog kans op de tweede plaats van het NK. Naarmate de dag vorderde werd er beter gespeeld in teamverband. Maar het team van Scholen aan Zee uit Den Helder was toch iets sterker en wist de derde wedstrijd te winnen met 6-3.

Het was een bewogen kampioenschap, waarbij er veel gebeurde dat voor onrust zorgde en indruk maakte op ons team. Onze jongens verdienen echter een groot compliment: ze groeiden gedurende de wedstrijddag als team naar elkaar toe en lieten zich niet beinvloeden door het gedrag van anderen. Uiteindelijk hebben we de beker voor de derde plaats in ontvangst mogen nemen. Maar misschien is een kampioensbeker voor goed gedrag hier wel meer op zijn plaats.

Wij feliciteren Wassim, Jorn, Romain, Jesse, Noah, Izar en Nasim daarom van harte!

 

 

Opmerking*: Een aantal van de leerlingen, meespelend in de voorrondes, zat in de examenklas en had afgelopen vrijdag verplichtingen elders of was al op vakantie. 

Terug naar Het laatste nieuws

Foto's

Bekijk ook

Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Elk jaar komt de bekende schrijfster Maren Stoffels bij ons …

 
Le petit déjeuner

Le petit déjeuner

Geplaatst op:

De brugklassers mavo die lessen Frans volgen in het tweede s…