Nieuwe pixel
Geplaatst op: | Weergaven: 420

Nieuwe pixel

De prijswinnaars van de Aletta Jacobs Prijs van de gemeente Midden-Groningen 2022, Carmen en Renate uit vwo-5, werden donderdagmorgen 23 juni vereeuwigd in het kunstwerk De Totemboom in de voorhal van onze school. Burgemeester Hoogendoorn en beide leerlingen onthulden het plaatje (een pixel) dat aan de Totemboom werd toegevoegd. Naast de twee leerlingen staan op het plaatje ook de naam en de beeltenis van laureate Rebecca Gomperts, die dit jaar de Aletta Jacobs Prijs van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft gekregen.

De Totemboom is in 2014 in opdracht van de gemeente ontworpen door beeldend kunstenaar Brenda Hardijk uit Sappemeer. De gemeente en de Stichting Detenje hebben het object toen geschonken aan de school. De totemboom, bestaande uit gekleurde vierkanten (pixels), staat voor kracht, geaardheid, leven, groei, geborgenheid en overvloed. Het symboliseert ook de verbondenheid met Aletta Jacobs, haar wilskracht en doorzettingsvermogen. In de boom staan alle namen van de laureaten van de Aletta Jacobs Prijs van de RUG en van de AJC-leerlingen die de gemeentelijke prijs hebben gewonnen.

Eind februari wisten de bovengenoemde twee leerlingen de gemeentelijke prijs in de wacht te slepen met een geschreven referaat waarin zij, als beste van vwo-5, de koppeling hadden gemaakt tussen dr. Aletta Jacobs en haar gedachtengoed en laureate Rebecca Gomperts.

Lees het ook in De Regiokrant

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Fantastische resultaten!

Fantastische resultaten!

Geplaatst op:

Met gepaste blijheid en trots zeggen we: wat hebben onze exa…

 
Start na de vakantie

Start na de vakantie

Geplaatst op:

We wensen iedereen een fijne zomervakantie en alvast een goe…

 
De laatste diplomering

De laatste diplomering

Geplaatst op:

Vandaag werd de diplomering van de afdeling havo en vwo nog …