Met vlag en wimpel geslaagd
Geplaatst op: | Weergaven: 1001

Met vlag en wimpel geslaagd

We zijn trots!

In de loop van woensdag 12 juni kleurde Midden-Groningen weer roze. Het was namelijk de dag dat de examenleerlingen de uitslag van het eerste tijdvak te horen kregen en volgens traditie ontvangen onze geslaagde leerlingen altijd een Aletta-wimpel voor de vlaggenmast.

De examenkandidaten vmbo, mavo, havo en vwo van het Aletta kregen aan het begin van de middag het verlossende telefoontje. Overigens gingen de docenten van de mavo op huisbezoek om de geslaagden te feliciteren en alvast de Aletta-wimpel te overhandigen.

De geslaagde kandidaten van alle afdelingen werden aan het eind van de middag feestelijk ontvangen op school door hun docenten en kregen er de cijferlijst overhandigd. Het betreft een voorlopige cijferlijst. Sommige leerlingen hebben namelijk nog de mogelijkheid om een cijfer op te krikken met een herkansing in het tweede tijdvak. De leerlingen die nog niet geslaagd zijn in het eerste tijdvak of door ziekte het examen nog niet hebben kunnen afronden, doen ook examen in het tweede tijdvak van 18 t/m 25 juni. De uitslag hiervan wordt op 2 juli bekendgemaakt.

Directeur onderwijs Heike Koorenhof: “Wij zijn trots dat al zoveel leerlingen in het eerste tijdvak zijn geslaagd, waarvan drie vwo-leerlingen en een vmbo-leerling cum laude! Mede trots zijn wij op de leerlingen die via maatwerk een deel hebben kunnen afronden en hun vervolgopleiding kunnen starten. Alle waardering spreek ik uit naar de docenten en andere medewerkers van het Aletta die de leerlingen hebben begeleid naar het eindexamen.” 

Woensdag werd dus al een feestje gevierd op onze school. In de periode van 8 t/m 17 juli vinden in de theaterzaal van het Aletta de groots opgezette diplomeringsavonden voor de afdelingen pro, vmbo, mavo, havo en vwo plaats, waarbij de geslaagden ook hun ouders en familieleden mee mogen nemen over de rode loper.

 

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Op = Op

Op = Op

Geplaatst op:

Alle zomerpakketten zijn uitgedeeld.

 
Op = Op

Op = Op

Geplaatst op:

Alle zomerpakketten zijn uitgedeeld.

 
Zomerpakket voor alle leerlingen

Zomerpakket voor alle leerlingen

Geplaatst op:

Ophalen op do 18 of vr 19 juli!