Mountainbike kamp
Geplaatst op: | Weergaven: 274

Mountainbike kamp

Drie dagen mountainbiken ipv mentorles

Leerlingen uit de vierde klas havo van het dr. Aletta Jacobs College maakten vorige week een driedaagse mountainbiketocht. Elke dag werd 65 kilometer door de bossen van Groningen, Friesland en Drenthe gefietst. Geslapen werd er in het Natuurvriendenhuis te Noordlaren en Bakkeveen. Een geslaagde pilot in het kader van de mentorlessen.

Sinds dit schooljaar hebben alle leerlingen in havo-4 zowel een persoonlijke mentor als een groepsmentor. De persoonlijke mentor houdt de persoonlijke ontwikkeling van de leerling in de gaten. De groepsmentor richt zich vooral op de veiligheid en de sfeer in de groep als geheel. Dat is vooral nodig in de vierde klas havo, doordat in havo-4 veel leerlingen uit verschillende leerjaren en niveaus of scholen bij elkaar komen.

Groepsmentor en decaan Marc Drenth: “Al snel bleek dat mijn mentorleerlingen niet erg enthousiast werden van het mentoruur per stamklas. Ik ging met ze in gesprek om erachter te komen waar ze behoefte aan hadden. Het bleek dat ze de lessen te theoretisch vonden. Ze wilden graag samen iets ondernemen, iets wat de groep samen zou brengen en waar ze met zijn allen trots op zouden kunnen zijn. In overleg werd besloten samen een driedaagse mountainbike tocht te organiseren. Dit sprak mij als mentor en decaan aan, maar zeker ook als sportdocent.”

De veertien mentorleerlingen van Drenth hebben zelf de fietstocht georganiseerd, de informatieavond voor ouders geregeld en moesten tijdens de tocht zelf de boodschappen doen, koken en afwassen. Ook droegen ze zorg voor de invulling van het avondprogramma. Marc Drenth: ‘De tocht werd een succes ondanks de vele regen onderweg en heeft enorm bijgedragen aan de groepsvorming en aan begripsvorming voor elkaar.”

 

Zie voor meer info en foto's de deelschoolsite h/v bovenbouw

Terug naar Het laatste nieuws
Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Elk jaar komt de bekende schrijfster Maren Stoffels bij ons …