Markante Midden-Groningers
Geplaatst op: | Weergaven: 668

Markante Midden-Groningers

Een pilotproject voor mavo-2

De tweedejaars van de mavo interviewden en filmden voor het project 'Markante Midden-Groningers' een aantal BM’ers (bekende Midden-Groningers). Een pilotproject met het oog op het in de toekomst in te voeren praktijkgerichte vak Dienstverlening & Producten (D&P) op de afdeling mavo.

In de eindpresentatie (=film) van de leerlingen kwamen kunstenaars Mirjam Kerstholt, Jos Boerjan en Lammert Boerma aan het woord. Evenals ondernemers Job van der Linde en Ferniand Vos, politicus Roshano Dewnarain, horecaman Frank Faber en architect Simone Poel. Ook oud-docent Henk Wielinga, muzikant Rieks Folgerts en Rolf Schreuder bekend van o.a. de radio werkten mee. Bijzonder interessant was ook het verhaal van paramenner en wereldkampioen Jacques Poppen. Het leuke is dat de bovengenoemde BM’ers – wonend in of komend uit Midden-Groningen – allen oud-leerling of oud-docent van het Aletta zijn.

Bij het vak Dienstverlening & Producten (D&P) zullen de leerlingen bezig zijn met bestaansgerichte praktische opdrachten. Dienstverlening & Producten gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander. Een dienst is bijvoorbeeld het organiseren van een sportdag. Een product is bijvoorbeeld een promotiefilm, een sticker of een 3D geprint object. Hierbij zijn zaken als marktonderzoek, presentatie en creatief denken/doen belangrijk.
 
 
Foto: door Roshano Dewnarain gemaakt tijdens de gezellige eindpresentatie, waarbij naast de leerlingen en docenten ook de geinterviewde BM'ers aanwezig waren.

Terug naar Het laatste nieuws
Wat doe jij in je vrije tijd?

Wat doe jij in je vrije tijd?

Geplaatst op:

Maandag 2 oktober start de schoolbrede projectweek ‘Wa…

 
Antonio en Roeg Klassiek

Antonio en Roeg Klassiek

Geplaatst op:

Antonio uit havo-5 speelde onlangs op het festival Roeg Klas…