Kunst aan de muur
Geplaatst op: | Weergaven: 479

Kunst aan de muur

Op vrijdag 29 april is in woonzorglocatie De Burcht in Hoogezand – onderdeel van ZINN – een bijzondere kunstexpositie geopend. ZINN is in Hoogezand op het gebied van kunst namelijk een samenwerking aangegaan met onze school. Dit op initiatief van de cliëntenraad van De Burcht.

Verbinding  

De ruim 180 bewoners van de Burcht kunnen vanaf nu genieten van werk dat tijdens de lessen beeldende vorming door leerlingen van het Aletta is gemaakt en wordt tentoongesteld op de verdiepingen grenzend aan de centrale hal. Op deze manier wordt er een leuke verbinding tussen jong en oud gemaakt.

Beesten en bloemen

De eerste expositie kreeg als titel ‘Flora en Fauna’. Het is werk dat is gemaakt door leerlingen uit de tweede en derde klassen havo en vwo. Docenten beeldende vorming Barbara Janssens en Jelmer Stuiver maakten de selectie voor kunst aan de muur. Deze bevat 16 kleine en 16 grote werken: linoleumsneden en schilderingen met voornamelijk plakkaatverf. 

Deze tentoonstelling krijgt volgend cursusjaar een follow-up en dan zal er werk van andere leerlingen worden tentoongesteld, uiteraard ook rond een ander thema.  

Aletta pakt uit  

De tentoonstelling 'Flora en Fauna' is geopend door Anouk een van de exposanten uit havo-2, in samenwerking met locatiemanager Jan Wilts van De Burcht. Dit deden zij door het werk van Anouk - een linoleumsnede van een kameleon - letterlijk gezamenlijk uit te pakken en als laatste van de 32 kunstwerken aan de muur te hangen.  

Op de foto: vlnr: Anouk, locatiemanager Jan Wilts, Jelly Weijzen van de cliëntenraad (tevens oud-docente beeldend) en overige genodigden.

 

Lees het ook op de site van Midden Groningen Nieuws en in De Regiokrant

 

 

 

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Nieuwe pixel

Nieuwe pixel

Geplaatst op:

De prijswinnaars van de Aletta Jacobs Prijs van de gemeente …

 
Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3

 
Leerlingen gezocht!

Leerlingen gezocht!

Geplaatst op:

Hulp tijdens diplomeringen