Khalid Boudou te gast
Geplaatst op: | Weergaven: 718

Khalid Boudou te gast

Khalid Boudou was weer te gast op het Aletta. De schrijver van o.a. jeugdromans bezoekt regelmatig onze school. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij onze leerlingen altijd weer aan te spreken. Op donderdag 17 november gaf hij een workshop aan alle tweede klassen vmbo-bb+kb. De tweedeklassers lezen op dit moment het boek Pizzamaffia, een van zijn bestsellers.

Zijn boeken Het SchnitzelparadijsDe PresidentPizzamaffia, Alles of Niets en Iedereen krijgt klappen gaan over het leven van Marokkaanse jongeren in Nederland. De eerste drie genoemde boeken zijn verfilmd. In 2019 verscheen een vervolg op de succesvolle jeugdroman Pizzamaffia, getiteld Pizzamaffia slaat door.

Op zijn website kun je lezen dat hij vindt dat jongerenromans lekker gelezen moeten kunnen worden, en diepgang bieden voor wie daarnaar zoekt. “Maar in eerste instantie is het belangrijk dat jongeren worden meegenomen in het verhaal. Eigenlijk al vanaf de eerste scène, anders ben je ze kwijt.", aldus Boudou.

Bij het schrijven laat hij zich regelmatig door films inspireren. Het verhaal van Pizzamaffia wordt bijvoorbeeld als een soort filmscript uitgerold.

Lees het ook op de site van Midden Groningen Nieuws

 

In het kader van het door docenten Nederlands samengestelde leesbevorderingsprogramma ‘Schrijver in de klas’ worden jaarlijks een aantal schrijvers en dichters uitgenodigd op school. Dit wordt gedaan in samenwerking met educatiespecialisten van Biblionet. 

[op de foto klas b2b]

Terug naar Het laatste nieuws

Foto's

Bekijk ook

Past Aletta bij jou?

Past Aletta bij jou?

Geplaatst op:

Onze leerlingen vertellen waarom zij voor het Aletta kozen.

 
Aletta en de onderwater robot

Aletta en de onderwater robot

Geplaatst op:

Het Aletta geeft de laatste jaren succesvol invulling aan …

 
Kielzog komt binnen(rijden)

Kielzog komt binnen(rijden)

Geplaatst op:

Op maandag 30 januari komt Kielzog naar het Aletta om aandac…