Innovatiefestival 2023
Geplaatst op: | Weergaven: 519

Innovatiefestival 2023

Techniek en technologie wordt een steeds belangrijker onderdeel van de samenleving. Elk jaar komen er in Nederland tienduizenden banen in de techniek bij en de vraag neemt alleen maar toe. Er is een groot tekort aan technisch geschoold personeel, ook in onze regio.

Vroeg laten kennismaken

Alle hens aan dek dus om zoveel mogelijk jongeren met handige handjes en/of slimme koppies voor een technische loopbaan te interesseren. Om dat te bereiken kun je kinderen niet vroeg genoeg met technologie en innovatie laten kennismaken. Daarom wordt in de gemeente Midden-Groningen elk jaar een innovatiefestival georganiseerd voor alle basisschoolleerlingen uit groep 8. Dit schooljaar in de week van 16 t/m 20 oktober. De basisschoolleerlingen bezoeken dan de afdeling techniek van het Aletta voor een workshop*, krijgen een rondleiding in een regionaal bedrijf en gaan aan de slag met ontwerpen in het e-LAB van de bibliotheek.

Organisatie

Het Innovatiefestival Midden-Groningen is een samenwerking tussen de gemeente, het dr. Aletta Jacobs College, het basisonderwijs, Biblionet Groningen, BWRI en het regionale bedrijfsleven. De bedrijven die dit cursusjaar meewerken zijn: AP Nederland, Bakkerij Borgesius, Eekels Technology, IBOR gemeente Midden-Groningen, Kikkoman Foods, Lefier, Nijburg Klimaattechniek, Sportcentrum De Kalkwijck, SSPB Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer, Historische Scheepswerf Wolthuis en Theater Kielzog.

Opening

De officiële opening van het Innovatiefestival zal plaatsvinden op maandagmorgen 16 oktober in de theaterzaal van het dr. Aletta Jacobs College.

 

Opmerking *: Onze leerlingen uit vmbo-3/afdeling PIE ondersteunen de basisschoolleerlingen tijdens de workshops.

 

Terug naar Het laatste nieuws

Foto's

Bekijk ook

ONTDEK ALETTA!

ONTDEK ALETTA!

Geplaatst op:

Voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen groep 8

 
Theater over sociale media

Theater over sociale media

Geplaatst op:

Op een creatieve manier de alarmbel indrukken!

 
Plusklas op bezoek

Plusklas op bezoek

Geplaatst op:

De leerlingen van de plusklas waren afgelopen week weer op h…