Gymnasiumdag
Geplaatst op: | Weergaven: 243

Gymnasiumdag

Liever laat dan nooit

Maandag 10 juni was een feestelijke dag voor alle gymnasiasten van het Aletta: de jaarlijkse Gymnasiumdag! Normaal gesproken wordt die al eerder in het schooljaar gehouden, namelijk rond 15 maart, de sterfdag van de beroemde Romein Julius Caesar. Dit jaar dus wat later, vandaar dat de sectie Klassieke Talen als motto van de dag had gekozen voor de woorden van de geschiedschrijver Livius: Potius sero quam numquam (Liever laat dan nooit).

Op de Gymnasiumdag hadden de gymnasiumleerlingen van klas 1 t/m 5 geen lessen, maar activiteiten rondom de oudheid. Het doel was om alle gymnasiumleerlingen samen te brengen en eens op een andere manier met de oudheid bezig te laten zijn. De dag werd geopend door directeur Ralf Buiter, die benadrukte dat gymnasium meer is dan de vakken Grieks en Latijn. Na een kennismakingsactiviteit (ga allemaal op alfabetische volgorde staan) konden leerlingen ideeën aanleveren voor een thema voor de volgende Gymnasiumdag.

Na de opening volgde voor de onderbouw een vertaalwedstrijd, waarbij de leerlingen in groepjes een tekst zo mooi mogelijk moesten vertalen. Klas 1 boog zich over het verhaal van Arachne in het Latijn en Grieks, klas 2 kreeg een Griekse tekst over een bijzondere diefstal en klas 3 mocht een mooie vertaling van de Latijnse ‘Nijntje aan zee’ (Miffa ad mare) maken. De rest van de ochtend was er tijd om klassiek getinte spelletjes te spelen.

De bovenbouwleerlingen hebben ondertussen onder leiding van meneer Breimer en mevrouw Dieterman een Indische rijsttafel klaargemaakt als lunch. Dit liet iedereen zich goed smaken! De dag werd afgesloten met een gezamenlijke Klassieke Pubquiz over Griekse en Latijnse taalweetjes, geschiedenis en mythologie. Doordat hierbij ook een docententeam meedeed, waren de leerlingen extra fanatiek. De winnende teams kregen een chocoladereep en mochten op de foto met mevrouw Kliphuis. Al met al was het een geslaagde en feestelijke dag!

 

[er volgen meer foto's op de deelschool h/v onderbouw]

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Elk jaar komt de bekende schrijfster Maren Stoffels bij ons …

 
Le petit déjeuner

Le petit déjeuner

Geplaatst op:

De brugklassers mavo die lessen Frans volgen in het tweede s…