Goodbye, auf Wiedersehen!
Geplaatst op: | Weergaven: 978

Goodbye, auf Wiedersehen!

Het dr. Aletta Jacobs College heeft afgelopen vrijdag tijdens een feestje in Faber afscheid genomen van twee van haar meest ervaren eerstegraads docenten. Samen goed voor ruim 60 jaar lesgeven op het Aletta!

De dames gaan met vervroegd pensioen: docente Engels Irene Maathuis na 38 jaar (waarvan 37 jaar op het Aletta) en docente Duits Ellen Verhoef na 37 jaar (waarvan ruim 23 jaar op het Aletta) werken in het onderwijs.

Beiden hebben gedurende al die jaren naast het lesgeven ook diverse andere taken op de school uitgevoerd. Zo was Irene Maathuis 20 jaar sectievoorzitter, was ze counselor en klassenmentor, begeleidde ze leerlingen tijdens buitenlandse reizen naar o.a. Londen, Praag en Parijs en tijdens internationale studentenuitwisselingen naar Amerika en Zweden. Ze initieerde samen met een collega een gezamenlijke internationale uitwisseling met deze twee scholen op het Aletta. Ook gaf ze in de bovenbouw de cursus Cambridge Advanced*.

Collega Ellen Verhoef was naast docente o.a. klassenmentor, leerlingbegeleider op internationale reizen en ook naar conferenties die werden georganiseerd door de zusterschool in Geesthacht (Dld). Ze was de initiator van het Sprachdorf (Taaldorp) in Münster. Ze werkte mee aan diverse vakoverstijgende projecten en leerarrangementen. Daarnaast heeft ze vol passie meer dan 15 jaar lang nieuwe docenten begeleid op het Aletta.

Hoewel ze uitkijken naar een nieuwe fase in hun leven, kijken ze beiden ook met plezier terug op hun werkzame leven in Hoogezand. Irene Maathuis zegt: “Ik heb het bovenbouwteam havo/vwo als een warm nest ervaren. De collegialiteit is ook schoolbreed groot. Daarnaast hebben we ontzettend leuke leerlingen op het Aletta. Die m.i. overigens wel wat ambitieuzer mogen worden. Door het essay in vwo-5 en vwo-6 te introduceren - lesstof op een meer academisch niveau - heb ik geprobeerd om daar een steentje aan bij te dragen.”

Ellen Verhoef sluit zich hierbij aan: “Ik gedij ook goed als ik een fijne relatie met leerlingen en collega’s heb. Het mentorschap vond ik bijvoorbeeld een van de leukste taken. Het geeft zoveel voldoening als je mentorleerlingen kunt begeleiden op hun weg naar volwassenheid. Ze kunt helpen om steviger in hun schoenen te staan.”

Docent: een veelzijdig beroep!

 

NB:

1) Ook de Regiokrant - een journalist was aanwezig woensdagavond - besteedde er aandacht aan. Lees ook het artikel in het DvhN  en op de site van Midden Groningen Nieuws

*) Mevrouw Maathuis zal komend schooljaar nog 1 groep Cambridge Engels begeleiden.

 

Foto: Hilda Guns

 

 

 

 

Terug naar Het laatste nieuws
Fantastische resultaten!

Fantastische resultaten!

Geplaatst op:

Met gepaste blijheid en trots zeggen we: wat hebben onze exa…

 
Start na de vakantie

Start na de vakantie

Geplaatst op:

We wensen iedereen een fijne zomervakantie en alvast een goe…